Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header

Zo kom jij de meivakantie door in Tilburg!

Inmiddels is corona al zeker een jaar in ons leven, maar het gaat allemaal gewoon door. Zo dus ook die welverdiende meivakantie. Als je nu met je handen in je haar zit en niet weet wat je moet doen in Tilburg, is deze blog je helpende hand. 

Picknicken

Het klinkt misschien wat saai, maar het is juist supergezellig! Zeker in deze coronatijd is het soms lastig om sociaal contact te onderhouden én anderhalve meter afstand houden. Gelukkig heeft Tilburg enorm veel natuurgebieden waar je lekker kunt chillen met vrienden. Denk bijvoorbeeld in het Spoorpark: je kunt daar zelfs barbecueën! Je kunt bijvoorbeeld een kant-en-klaar BBQ kopen bij de supermarkt, wat vlees of vis en stokbrood met lekkere dipjes. Nu ben je klaar om een heerlijke zomerse dag te beleven! Het Spoorpark is echter wel enorm geliefd en vaak erg druk. Daarom zou je bijvoorbeeld ook naar het Wandelbos kunnen, de Piushaven of de vijver bij station Tilburg Universiteit. Genoeg mogelijkheden en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Neem bijvoorbeeld een spelletje mee en eventueel een speaker: gegarandeerd succes en gezelligheid! 

Citygames

Inmiddels zijn we denk ik allemaal wel verslaafd geworden aan het spelen van spelletjes. Ook ik heb die enorme stoflaag van mijn Monopoly geveegd en inmiddels speel ik dat weer vaak met mijn huisgenoten. Maar hoe leuk zou het zijn als je dat nou in het echt kan doen én in Tilburg? Of ben je helemaal verslaafd aan het kijken van Wie is de Mol? Nou, dan heb ik goed nieuws voor je! Zo hebben verschillende Tilburgse ondernemers ervoor gezorgd dat je spellen zoals 'Wie is de Mol Tilburg', 'Moordtocht Tilburg' en 'Tilburgs Cluedo' in levende lijven kunt spelen. Hoe leuk is dat? Zo ben je toch nog samen iets aan het doen, ben je buiten én ben je coronaproof bezig. Drie vliegen in één klap, wat wil je nog meer?

Terrassen

Yeah, we kunnen eindelijk weer genieten van een heerlijk drankje en een hapje op het terras. Er gaat niks boven een momentje op het terras samen met een vriend of vriendin. De Heuvelstraat heeft enorm veel gezellige tentjes die het bekijken waard zijn. Ook in de Spoorzone zijn er toffe plekken te vinden. Nu hebben we alleen nog een lekker zonnetje nodig!

Fijne vakantie!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.