Skip to main content

Zo knap je de badkamer op

Als je op kamers gaat, is er een grote kans dat je de badkamer met huisgenoten deelt. Veel studenten moeten hier in het begin ook even aan wennen. Je moet goede afspraken maken over wanneer iedereen kan douchen, waar iedereen zijn spullen op kan bergen en hoe de badkamer schoon wordt gehouden. Omdat je met zoveel mensen de badkamer deelt, komt er ook een moment dat de badkamer er niet meer zo fris uitziet. Op dat moment kun je onderstaande tips om de badkamer op te knappen goed gebruiken!

Schoonmaken

Als je de badkamer wil opknappen, begin je bij het begin: schoonmaken! Haal de hele badkamer leeg en maak ‘m grondig schoon. Gebruik hiervoor speciale badkamerreinigers of vul een lege flacon met schoonmaakazijn. Azijn is van nature een ontkalker dus alle oppervlakken waar kalkaanslag te vinden is, kun je schoonmaken met azijn. Laat het een halfuurtje intrekken en boen de kalk er daarna af met de zachte (meestal gele) kant van de spons. Spoel het oppervlak daarna af met warm water en droog nog even na met een doek. Heb je last van zwarte vlekjes in de badkamer? Dan heb je waarschijnlijk last van schimmel. De schimmels kun je verwijderen met een schimmelreiniger.

Verven

Een nieuwe laag verf geeft de badkamer meteen een frisse uitstraling. Als je de badkamer goed schoon hebt gemaakt en deze droog is kun je daar dus mee aan de slag. Je kunt het beste speciale badkamerverf gebruiken. Dit soort verf is vochtbestendig, waardoor de kans op schimmels kleiner is. Verf altijd van boven naar beneden, dus begin bij het plafond. Wil je de badkamertegels ook voorzien van een frisse laag verf? Dan heb je ook tegelverf nodig.

Sanitair vervangen

Heeft de badkamer echt een grondige opknapbeurt nodig? Overleg dan eens met je huurbaas of het sanitair vervangen kan worden. Als je een beetje handig bent, kun je sommige dingen ook zelf doen. Een hangend toilet is bijvoorbeeld helemaal niet zo lastig om te monteren. En de douchekop en -slang vervang je ook gemakkelijk zelf. Zorg wel dat je zwart op wit hebt dat je huurbaas hier akkoord mee is, zodat je achteraf niet aansprakelijk gesteld kan worden. En klussen die je zelf niet kunt uitvoeren, laat je natuurlijk aan een professional over.

Opbergruimte

Zorg tot slot ook voor voldoende opbergruimte in de opgeknapte badkamer. Zo voorkom je dat het snel rommelig en vies wordt. Vervang bijvoorbeeld de kastjes voor grotere exemplaren of hang een plank op waar iedereen zijn spullen kwijt kan. Om verwarring te voorkomen is het handig als iedereen een eigen kastdeel of mandje krijgt.

Kun je ook wel wat tips voor de rest van het huis gebruiken? Lees dan ook zo hou je je studentenhuis in Tilburg schoon en opgeruimd!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.