Skip to main content

Zo hou je je studentenhuis in Tilburg schoon en opgeruimd

Je mag dan in een studentenhuis ini Tilburg wonen, het liefst leef je natuurlijk op een opgeruimde en schone plek. Bovendien zal je merken dat je in een opgeruimde omgeving een stuk productiever bent. Maar hoe zorg je ervoor dat je studentenhuis en kamer netjes wordt én blijft?

Studentenhuis in Tilburg

Veel studentenhuizen in Tilburg hanteren een schoonmaakrooster waarbij de schoonmaaktaken elke week gewisseld worden. Een voordeel hiervan is dat iedereen elke taak wel een keertje uit moet voeren. Maar de kans bestaat dat mensen hun taak overslaan, waardoor de volgende met dubbel zo veel troep opgescheept zit. Je kunt dus ook kiezen om iedereen één vaste taak te geven en hem/haar erop aan te spreken als die taak niet (op tijd) uitgevoerd wordt. Je kunt een sanctie verzinnen voor iemand die zijn/haar taak niet uitvoert, zoals een avondje koken voor alle huisgenoten.

Zet een timer om op te ruimen

Zet elke avond een timer van vijf, tien of vijftien minuten, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, om op te ruimen. Benut deze vijf minuten om bijvoorbeeld de afwas te doen, je vuile was op te rapen of je bureau op te ruimen. Je zult versteld staan van hoeveel je in deze korte tijd gedaan krijgt! 

Samen gaat 't sneller dan alleen

Schoonmaken en opruimen is leuker wanneer je het samen doet. Als jij en je huisgenoten een tijdstip kunnen vinden waarin je met z’n allen jullie studentenhuis in Tilburg schoon gaan maken is dat perfect. Zet een muziekje aan, verdeel de taken en je zult zien dat jullie huis binnen no-time weer helemaal schoon is.

Bedenk een creatieve sanctie

Zoals hierboven al werd genoemd, is het aan te raden om een sanctie te bedenken voor het geval iemand zijn taak niet (goed) uitvoert. Een ‘boete’ betalen is niet aan te raden: het is natuurlijk makkelijk om een klein bedrag te betalen om zo je schoonmaaktaak een week over te kunnen slaan. Denk eerder aan een avondje koken voor het hele huis, of de taak van iemand anders voor een week overnemen.

Woon je pas kort in een studentenhuis in Tilburg? Dit moet je regelen als je op kamers gaat in een studentenkamer! Er zijn genoeg studentenhuizen in Tilburg, dus als je maar goed zoekt vind je altijd een kamer in een leuk studentenhuis in Tilburg! Toch wat tips nodig? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.