Skip to main content

Wat doen we deze zomer in Tilburg?

Voor je het weet staat de zomer echter alweer voor de deur en zijn er natuurlijk weer verschillende dingen te doen in de stad! Italië, Spanje en Griekenland zijn heerlijk natuurlijk, maar voor leuke dingen hoef je niet altijd ver te kijken!

Tilburg Kermis

Waar elke Tilburger natuurlijk weer naar uitkijkt is Tilburg Kermis. De grootste kermis van de Benelux vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 29 juli. Naast achtbanen, draaien, over de kop gaan en veel bier drinken is de highlight van Tilburg kermis ieder jaar toch wel roze maandag. Op roze maandag vieren we in Tilburg dat iedereen lekker zichzelf kan zijn, ongeacht seksualiteit, geslacht of uiterlijk. Zet een mooie roze pruik op en kom genieten van al het leuke wat Tilburg kermis te bieden heeft! Kijk op de website voor meer informatie.

De beste festivals

Het festivalseizoen is natuurlijk in volle gang hartje zomer. Ook in Tilburg zijn een aantal noemenswaardige festivals te bezoeken. Bij de Beekse Bergen zijn top festivals als Best Kept Secret, WOO HAH! en Decibel Outdoor te bezoeken. Het fijne is dat er genoeg te kiezen valt deze zomer, aangezien Best Kept Secret meer alternatieve muziek heeft zoals Father John Misty (bekend van Fleet Foxes), Arctic Monkeys en CHVRCHES. Daarentegen is WOO HAH! een festival voor hiphopfans en de line-up belooft ook veel goeds: J. Cole, ASAP Rocky, Lil Pump en Sevn Alias zijn erbij. Houd je toch meer van hardstyle en hardcore? Dan kun je losgaan op Decibel Outdoor. Als je nog kaartjes wilt bemachtigen zal je waarschijnlijk voor WOO HAH! op Ticketswap moeten kijken. 

Topweek/Purple week

Als je een beetje bent bijgekomen van alle vette festivals in Tilburg kun je je alweer gaan klaarmaken voor de nieuwe horde aan studenten die ons komen vergezellen in hun kennismakingsweek. Van 20 tot en met 24 augustus barst het feest weer los en kunnen de eerstejaars zich gaan klaarmaken voor de bierkantus, vette feestjes, de Purple camping waar geslapen wordt in tentjes en het ontmoeten van leuke nieuwe mensen!

Wat je ook gaat doen deze zomer, als je maar geniet!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.