Skip to main content

Tips voor het warmhouden van jouw studentenkamer

Wat is het koud buiten! De nachten zijn ijskoud en ook overdag kun je niet meer zonder handschoenen op de fiets stappen. Het is weer winter en dat betekent dat we onszelf warm moeten houden. Dit kan natuurlijk met een grote kop thee, maar er zijn ook nog andere manieren om het warm te maken in jouw studentenkamer. In deze blog geef ik je tips! 

Goede verwarming

Je krijgt het niet warm in huis zonder een goede verwarming. Helaas weten we dat het niet in elk studentenhuis of in elke studentenkamer goed geregeld is met de verwarming, dus misschien moet je er zelf één aanschaffen. Het voordeel hiervan is dat je het wel zelf voor het uitkiezen hebt, dus dan hangt er straks niet zo’n ouderwetse in jouw kamer. Er zijn bijvoorbeeld cv radiatoren zonder geribbelde voorkant. Dit ziet er een stuk moderner uit! En hij valt niet zo op, dat is ook fijn. Kijk behalve naar het uiterlijk, ook naar het vermogen van de radiator. Het is zonde als ‘ie straks niet jouw hele kamer verwarmt.

Zelf isoleren

Je kunt jouw kamer natuurlijk warm stoken, maar het is zonde als alle warmte weer meteen naar buiten vliegt. De meeste studentenkamers zijn slecht geïsoleerd. Dit komt bijvoorbeeld doordat veel kamers in Tilburg in oude panden gevestigd zijn. Dit betekent dat er vaak enkel glas en flinke kieren zijn. Het glas kun je natuurlijk moeilijk op eigen kosten vervangen, maar je kunt er wel zelf dubbelglas van maken. Dit doe je met speciale folie. Deze plak je vast aan de kozijnen zodat er lucht tussen het glas en de folie blijft. Vervolgens föhn je dit strak en voilà: zelfgemaakt dubbelglas! De kieren kun je bedekken met een tochtstip. Deze koop je gewoon in de bouwmarkt en plak je heel makkelijk over de kier. Je kunt natuurlijk ook een handdoek of tochtrol neerleggen om de kier te bedekken.

Gordijnen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook gordijnen houden veel warmte binnen. Bijvoorbeeld verduisterende gordijnen. Door de dikke stof werken ze isolerend. Of op maat gemaakte (verduisterende) rolgordijnen. Doordat ze op maat gemaakt zijn, en dus strak tegen het raam aan hangen, bedekken ze ook gelijk de kieren rondom het raam. Zo sla je twee vliegen in één klap! 

Knus maken

Warmte haal je niet alleen in huis met een verwarming, maar ook vooral met gezelligheid. Om deze gezelligheid in huis te halen, kun je je kamer winters stylen. Ik ben zelf erg fan van een lichtjessnoer. Gewoon zo één die je ook in de kerstboom hangt, of één met leuke bolletjes of figuurtjes eraan. Supermakkelijk, maar maakt het meteen een stuk gezelliger! Natuurlijk mogen ook de kaarsen niet ontbreken. Lage, brede kaarsen of juist smalle, hoge kaarsen. Zet een paar verschillende soorten bij elkaar en het staat super knus. Lampjes en kaarsen aan, dekentje op de bank en een grote kop thee: je bent helemaal klaar voor een knusse, warme winteravond!  

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.