Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header

Tips voor een dagje Tilburg

Tilburg staat natuurlijk bekend om de jaarlijkse terugkerende enorme Tilburgse kermis. Honderdduizenden mensen bezoeken deze plek en zowel jong als oud weet er zich dagen achter elkaar te vermaken. Ze komen niet alleen massaal uit eigen land naar het zuiden afgereisd, maar van over de hele wereld. Je kunt dus met recht zeggen dat Tilburg gedurende deze dagen een ware trekpleister is. Dus ben jij voornemens om een dagje naar Tilburg te gaan, dan hebben we een aantal tips voor je, zodat je verblijf onvergetelijk wordt.

De kermis

Uiteraard mag je de kermis van Tilburg niet missen wanneer je er in dezelfde periode bent. Tijdens deze week is echt heel Tilburg is opperbeste stemming en draait alles alleen maar om de kermis. Het hele centrum is omgetoverd tot één groot pretpark met allerlei verschillende grote attracties, maar ook gokhallen en heerlijke eetkraampjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Wel is het verstandig, wanneer je van verder weg komt, je ook een hotelovernachting boekt. Zo kun je namelijk na een dag slenteren heerlijk naar je hotelkamer om daar vervolgens direct je bed in te duiken. Zo hoef je niet eerst nog een heel eind terug te rijden en kun je zelfs de volgende dag nog een bezoekje brengen aan alle andere leuke bezienswaardigheden in Tilburg.

Een avondje stappen

Het stadscentrum van Tilburg is de plek waar je moet zijn voor een leuke avond stappen. Op de verschillende pleinen kun je heerlijk zitten op de verschillende terrassen en genieten van een heerlijke cocktail of ander drankje. Vervolgens verplaatst het hele feest zich naar één van de vele kroegen, waar je tot in de late uurtjes door kunt feesten. Gaan de kroegen sluiten, maar ben jij nog niet uitgedanst? Tijd voor een after bij jou thuis! Zorg er wel voor dat jij inboedelverzekering hebt. Toch zonde als je televisie omvalt, je tafel breekt of als er een biertje over jouw laptop gaat. Inboedelverzekering vergelijken doe je gemakkelijk online, zo betaal je nooit teveel!

Een dagje Efteling

Studeer jij in onze mooie studentenstad? Dan moet je natuurlijk wel een keer naar de Efteling. Vanuit Tilburg ben je er namelijk zo. Ben je in het zuiden van Nederland, dan mag een dagje Efteling natuurlijk niet ontbreken. Het slimste is om dit natuurlijk in de plannen op een doordeweekse dag, dan hoef je namelijk minder lang in de rij te staan. Trommel je studievrienden op en vier het einde van een heftige tentamenweek met een leuk dagje Efteling!

Verken de stad

Uiteraard hoef je niet altijd iets actiefs te doen. Het historische stadscentrum van Tilburg heeft je namelijk zoveel te bieden, dat je er ook gewoon heerlijk kunt rondlopen. Zo kun je ervoor kiezen om nog even te gaan shoppen, maar kun je ook prima op het terras gaan zitten om even te genieten van een lekkere lunch. Kortom, Tilburg is een prachtige stad en zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Wel is het aan te raden dat vooral wanneer je van wat verder weg komt, je kiest voor een overnachting. Zo kun je rustig alles bekijken en hoef je je niet te haasten omdat je nog een flink stuk terug moet rijden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.