Skip to main content

Tips: studentenkamer inrichten met een klein budget

Het studentenleven is al duur genoeg: collegegeld, huur, verzekeringen, drankjes en kleding. Veel geld uitgeven aan de inrichting van jouw studentenkamer is zonde! Daarom geef ik je tips hoe je jouw studentenkamer kunt inrichten met een klein budget. Zo houd je meer over voor de leuke dingen tijdens je studententijd, want dat is veel belangrijker!

Tweedehands

De allerbeste tip: koop tweedehands spullen. Deze scoor je in een kringloopwinkel of op Marktplaats. Je kunt hier allerlei dingen vinden voor in je nieuwe kamer: een kast, bank, tafel, spiegel, etc. En dat allemaal voor een heel klein prijsje! Je moet er soms wel een klein beetje doorheen kunnen kijken, want sommige dingen hebben nog een likje verf nodig of een goede schoonmaakbeurt. Je kunt hier ook kijken voor een wasmachine, oven of magnetron. Even een doekje erdoorheen en er is niks mis mee!

Multifunctioneel

Je moet er maar net aan denken om op zoek te gaan naar multifunctionele meubels. Heb je al eens gedacht aan een bed met daaronder grote lades? Deze kan je volstoppen met kleding, handdoeken of andere spullen. Zonde om de ruimte onder je bed niet te gebruiken! Je kunt ook kiezen voor een slaapbank. Overdag kun je lekker chillen op de bank en deze in de avond omtoveren tot een heerlijk bedje. Een bed met lades en slaapbank schelen zowel veel ruimte in je kamer als veel geld. Win-win dus!

Zelf maken

Misschien ben je niet het meest handige persoon op de wereld, maar dat hoeft ook niet! Je kunt vast en zeker wel zelf bijvoorbeeld een tafel in elkaar flansen. Bind een paar lange planken aan elkaar en schroef hier een paar poten onder. Voilà: een supermooie en goedkope tafel en nog zelfgemaakt ook! Het voordeel van spullen zelf maken is dat je het helemaal naar eigen wens kan maken. Maak het van de kleuren en het materiaal die je zelf mooi vindt!

Raamdecoratie

Om je kamer helemaal af te maken heb je mooie raamdecoratie nodig! Raamdecoratie kun je best goedkoop vinden. Wat je tegenwoordig vaak ziet zijn jaloezieën. Dat zijn een soort horizontale luikjes. Handig hieraan is dat als je ze half dicht doet, jij nog wel naar buiten kunt kijken, maar voorbijgangers niet naar binnen. Voor een strakke look ga je voor goedkope houten jaloezieën op maat. Zo passen ze mooi in je raam en komt er geen kiertje licht meer langs de zijkant!

Nog geen kamer gevonden? Check dan ons kameroverzicht in Tilburg!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.