Skip to main content

Tijd voor een studentenkamer make-over!

Dit is het beste moment om jouw kamer te pimpen! We zitten de laatste tijd zoveel in onze kamer en ik kan me goed voorstellen dat de muren op je afkomen. Nu we toch niet op stap kunnen, geen huisfeestjes kunnen organiseren en een weekendje weg er ook voorlopig niet in zit, hebben we tijd (en geld) over om onze studentenkamer te pimpen. Ik zeg: tijd voor een kamer make-over! 

Muren

De muren zijn het grootste deel van jouw kamer, logisch. Je kan dus wel raden waar een make-over mee begint. Jawel, de muren! Een likje verf op een muur doet wonderen. Het is alsof je een nieuwe kamer hebt. Wil je eens iets anders, ga dan voor behang. Met of zonder printje. Al eens gehoord van eijffinger behang? Dit is supermooi behang, in allerlei kleuren en printjes. Ook kan je, als je bijvoorbeeld ooit eens een hele gave reis hebt gemaakt, kiezen voor fotobehang. Hoe gaaf is dat, jouw mooiste herinnering aan de muur?

Indeling

Hoe groot of klein jouw kamer ook is, de indeling doet veel met jouw kamer. Als je de mogelijkheid hebt, probeer dan eens een andere indeling. Ik heb zelf mijn kamer laatst veranderd en alles zo neergezet dat mijn woon- en slaapgedeelte nu gescheiden zijn. Hiertussen een gordijntje en het lijkt net alsof ik twee kamers heb! 

Tip: maak een plekje waar je goed kunt online studeren.

Nieuwe spulletjes

Wie is er niet gek op nieuwe spulletjes? Dit kan een fotolijstje zijn, een spiegel, vaas of een paar kaarsen. Maar ben je al eens een kringloopwinkel ingelopen? Nu zijn ze even dicht, maar hopelijk gaan ze zijn snel weer open. In een kringloopwinkel kun je bijvoorbeeld superleuke kastjes scoren. Als je deze een likje verf geeft dan is ‘ie weer als nieuw! Andere spulletjes kun je online bestellen of bij jouw favo winkeltje ophalen als dat kan. 

Schoonmaken

Het is niet de allerleukste klus die er bestaat, maar bij een make-over hoort ook schoonmaken. Zoek meteen wat spullen uit en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Denk aan oude schoolspullen. Of wat dacht je van kleren. Hoeveel kleren hangen er in jouw kast die je niet meer draagt? Ik verkoop tegenwoordig mijn kleding via Vinded, en dat is ideaal. Gelijk een lekker zakcentje! Na het uitzoeken kun je overal een doek overheen halen en slinger de stofzuiger door je kamer. Kijk jouw kamer eens shinen! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.