Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header

Survival gids voor aankomende studenten

De zomervakantie zit er bijna op en dat betekent dat school weer gaat beginnen. Jij hebt de keuze genomen om op kamers te gaan in de mooiste stad van Nederland: Tilburg! Maar op kamers gaan vergt veel tijd en brengt toch wat onzekerheid. In deze blog geef ik je een rondleiding in het studentenleven. Wat komt daar bij kijken en wat gaat er veranderen in mijn leven?

Hoe bouw ik een netwerk op?

Wanneer je je eigen woonplaats inruilt voor een nieuwe stad, veranderen er veel dingen. Je moet van een onbekende stad iets gaan maken waardoor jij je er fijn voelt. Connecties leggen met mensen is daarom erg belangrijk. Stel je wilt een keer iets doen op een zonnige donderdagavond, doe je dat liever niet alleen natuurlijk. Op school leer je nieuwe mensen kennen en wie weet woont een van hen ook wel in Tilburg. Wat ook kan helpen om echte 'locals' op te sporen, is om een baantje te nemen in Tilburg. Dit omdat je daar ook mensen leert kennen en zo een netwerk opbouwt.

Goedkoop boodschappen doen als een pro

Als je op jezelf gaat wonen, is boodschappen doen iets wat in je studentenleven een belangrijke rol gaat spelen. Maar hoe doe je nu eigenlijk goedkoop boodschappen? Een gouden tip van mij: bezoek de markt. Op verschillende plekken in Tilburg zijn er markten te vinden waar je goedkoop groenten en fruit kunt kopen. Want dit zijn dure producten in de supermarkt en is dus veel goedkoper te krijgen. Let ook is goed op de folders van alle supermarkten. Download een app waar alle folders op staan zodat je alles overzichtelijk kunt zien. 

Verkennen in Tilburg

Een nieuwe stad brengt veel leuke dingen met zich mee. Zo ook dat je de stad gaat verkennen. Hoe doe je dat nou eigenlijk het best? Pak je fiets en ga is een rondje fietsen. Wie weet wat je allemaal tegen komt. Tilburg staat bekend om haar mooie parken, is zeker het kijken waard. Bang om verdwaald te raken? Gelukkig hebben we anno 2019 Google Maps die ons zo weer naar huis toe leidt. Maar let wel op dat je je navigatie niet gebruikt tijdens het fietsen. Dat scheelt weer een boete van €95,-! Een andere optie is de bus te pakken en ergens random uit te stappen. Zo kom je steeds meer nieuwe plekken tegemoet.

Lang leve het ov-weekabonnement!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.