Skip to main content

Studeren in Tilburg studentenstad

Tilburg is een echte studentenstad. In deze gezellige stad in Noord-Brabant wonen meer dan 16.000 studenten en studeren meer dan 27.000 studenten. Tilburg heeft veel studiemogelijkheden en alles om een fijne studententijd te beleven. Lees hier waarom de stad zo aantrekkelijk is voor (aankomende) studenten.

Huisvesting in Tilburg

Tilburg is één van de goedkoopste steden om te wonen voor studenten. Voor een kamer van 17 vierkante meter betalen studenten gemiddeld €350,- per maand. Dit is ver onder het landelijk gemiddelde van €436,- per maand. Doordat deze prijs zo laag is, groeit de vraag naar kamers ook elk jaar. Een kamer in Tilburg vinden, gaat vooral via facebookgroepen en officiële woningaanbieders. Lees hier meer over op de pagina zoektips voor een kamer in Tilburg.

Hogescholen en universiteiten in Tilburg

In Tilburg zijn er 2 hogescholen en 2 universiteiten te vinden. De hogescholen in de stad zijn Avans Hogeschool en Hogeschool Fontys. De Avans Hogeschool biedt hoger onderwijs aan op tien interessegebieden en heeft een levendig netwerk van studenten, docenten, lectoren en professionals. Hogeschool Fontys biedt inspirerend, uitdagend en hoogwaardig beroepsonderwijs aan studenten. Ook wordt er veel praktijkgericht onderzoek uitgevoerd dat betekenisvol is voor de samenleving. De hogeschool biedt zo’n 85 bacheloropleidingen aan in voltijd, deeltijd, duaal en in-service. In Tilburg is de beste algemene universiteit van Nederland te vinden: Tilburg University. Deze universiteit biedt verschillende bachelor- en masteropleidingen aan op het gebied van maatschappelijke uitdagingen. Kwaliteit staat bij deze universiteit voorop en is daarom perfect voor studenten die meer kennis en vaardigheden willen opdoen tijdens hun studententijd. De TIAS School for Business and Society heeft een ruim aanbod aan deeltijd masters, MBA-opleidingen, masterclasses, PhD trajecten en maatwerk oplossingen.

Studentenverenigingen in Tilburg

Studenten in Tilburg kunnen zich aansluiten bij een studentenvereniging om nieuwe vrienden te maken en herinneringen te maken. In Tilburg zijn er verschillende studentenverenigingen te vinden, waaronder een aantal gezelligheidsverenigingen. Deze verenigingen zijn er om studenten een plezierige studententijd te bezorgen en een netwerk op te bouwen. Bij gezelligheidsverenigingen worden veel activiteiten en evenementen voor de leden georganiseerd. Studenten sportverenigingen in Tilburg richten zich op het combineren van een sport met een gezellige studententijd. T.S.R. Vidar is de Tilburgse Studenten Roeivereniging met een unieke locatie in Tilburg, gelegen in de bossen. Studenten die zich aansluiten bij Vidar kunnen rekenen op een actief studentenleven. Religieuze studentenverenigingen in Tilburg verbinden studenten met dezelfde religie en organiseren ook gezellige activiteiten. Tilburg heeft ook meerdere studieverenigingen waarbij studenten van dezelfde opleiding zich kunnen aansluiten. Deze verenigingen combineren studiegerelateerde activiteiten met gezelligheid en plezier. Vaak krijgen studenten die aangesloten zijn bij een studievereniging ook korting op studiemateriaal. Studenten kunnen deze alle verenigingen leren kennen tijdens de TOP week. 

Vrije tijd in Tilburg

Omdat Tilburg een echte studentenstad is, hoeven studenten zich nooit te vervelen. Studenten kunnen terecht in meer dan 400 cafés, 5 musea, 2 bioscopen en 6 theaters. Studenten kunnen Tilburg leren kennen door een wedstrijd van Willem II te bekijken, door te genieten van feestjes in de Spoorzone en de door de Piushaven bezoeken. Er is dus genoeg te beleven in deze studentenstad.

Andere studentensteden

Nederland kent nog veel meer studentensteden. Benieuwd hoe het studentenleven er in die steden uitziet? In onderstaande blogs vertellen we meer over elke studentenstad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.