Skip to main content

Must-do's als nieuwe student in Tilburg

Op 22 augustus 2018 meldden de Tilburgse Koerier en Omroep Brabant een 'overspoeling van nieuwe studenten'. Maar liefst 31 duizend dames en heren studeerden afgelopen jaar in het hoger onderwijs te midden van onze geliefde Kruikenstad. Ieder jaar weer neemt het aantal studenten toe in Tilburg en dat maakt het de hoogste tijd voor een korte snelgids met als inzet: wat zijn interessante activiteiten voor een nieuwe student in Tilburg?

Aan welke introducties kun je meedoen?

De introweken van iedere studie zijn jaarlijks een hot topic onder nieuwe en gearriveerde studenten. Als je het gros vraagt naar hun ervaring, dan zullen zij je verzekeren dat je de introductie van je studie eigenlijk niet mag en kunt missen.

Het is natuurlijk verre van een verplicht onderdeel, maar het is daarnaast ook een unieke mogelijkheid je studentenleven een impuls te geven door bijvoorbeeld alvast te proeven van de stad en het studentenleven.

Tijdens deze intro's krijg je vaak ook al nuttige info over het studeren en het onderwijsprogramma van je opleiding. Maar de hoofdzaak van de intro's zijn natuurlijk de diverse activiteiten georganiseerd door studentenverenigingen en opleidingen zelf.

Vrijwel elke opleiding heeft introductieactiviteiten. Wij van TilburgStudentenstad raden we je (natuurlijk) aan om deel te nemen aan jouw introweken.

TOP Week

Voor alle nieuwe studenten die in Tilburg aan één van de 'Hogere Onderwijsinstellingen' (lees: hbo of wo) wordt een speciale introductieweek geïntroduceerd: de TOP Week. Deze week vindt dus plaats naast de intro van je eigen opleiding. De TOP Week (Tilburg Orientation Program) wordt georganiseerd door en voor studenten. Je (be)leeft het van 19 tot en met 23 augustus. Ben daar en zeg het voort.

Tilburg als evenementenstad

Hoewel nog meer dan eens onderschat door contreien ver buiten het Brabantse, is Tilburg een evenementenstad bij uitstek. Vergis je niet. Neem bijvoorbeeld muziek. Naast het landelijk bekende poppodium 013 zijn er nog tal van andere culturele hotspots en instellingen waar aan de lopende band optredens en clubfeesten gehouden worden.

Muzikale events hebben een cruciaal plaatsje veroverd in het Bourgondische uitgaansleven van Tilburg.

Check je verenigingen!

Ja! Want zowel studie- als studentenverenigingen kennen een bruisend bestaan binnen de rustieke stadsmuren van Tilburg. Ben jij een sociaal dier? Dan zit er voor jou vast iets tussen de talrijke verenigingen, waar ze in Tilburg dus wel pap van lusten. Deze blog post is trouwens onmisbaar als je wil weten of je meer een studie- of studentenvereniging kind of person bent (KLIK!).

De vele gezichten en charmes van Tilburg

Tilburg is veel meer dan alleen de binnenstad, Korte Heuvel, de Heuvelstraat (prominente winkelstraat in het Tilburgse) of Piusplein. De stad vindt zichzelf sinds kort opnieuw uit en floreert daar zichtbaar door. De vernieuwde Piushaven, de nieuwe Spoorzone en onlangs geopende Spoorpark zijn daar glansrijke voorbeelden van.

Bij elkaar opgeteld geven deze verschillende gebieden Tilburg haar meest prille expressie en vormen een kleurrijk palet aan complementaire gezichten die de stad rijk is. Het nieuwe elan van de stad wacht op jou om ontdekt te worden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.