Skip to main content

Met deze tips kun je je optimaal voorbereiden op het festivalseizoen! 

Wanneer je voor het eerst sinds lange tijd weer naar een festival gaat, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat je niet meer helemaal weet waar je nu ook alweer allemaal rekening mee moest houden. Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een ticket weet te scoren. Zijn ze uitverkocht en wil je er toch één weten te bemachtigen, dan dien je hier vaak wat meer voor te betalen, dan de oorspronkelijke prijs. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om verschillende sites in de gaten te houden en vast na te denken over de rest. Het kan tijdens een festival natuurlijk gebeuren dat je je even niet zo lekker voelt. Kijken daarom ook vooraf tijdens het online zorgverzekering vergelijken wat er allemaal door je verzekeraar wordt gedekt, mocht er toch iets gebeuren.

Pak het juist eten en drinken in

Iedereen moet toch eten? Als het gaat om het eten dat je meeneemt, wil je vast voedsel meenemen dat je gemakkelijk kunt verpakken en in een koelbox kunt bewaren. Niet alle festivals zullen buitengrill gebieden hebben, slechts enkele hebben dit. Tenzij je je eigen draagbare grill meeneemt, pak dan niets in dat je niet zou eten als je het niet zou kunnen opwarmen. Daarnaast zou je natuurlijk ook eten kunnen kopen op het festival, maar dat kost flink wat geld en is over het algemeen ook niet bepaald gezond. Fruit zoals appels, bananen, sinaasappels, ananassen en watermeloenen vertegenwoordigen allemaal geweldige gezonde voeding boordevol energie en water. Het bestrijden van uitdroging is bovendien erg belangrijk tijdens een festival, dus neem genoeg water en ander drinken mee. 

Neem een geschikte tent mee

Als het gaat om kampeeruitrusting voor festivals, heb je verschillende opties om uit te kiezen. Budget Kampeerders kiezen misschien voor een kleine tent, maar pas op: alleen omdat er staat dat er comfortabel drie mensen in passen, wil nog niet zeggen dat dit echt mogelijk is. Als je met je geliefde naar een festival gaat, is het geen probleem dat de tent wat te klein is aangezien je dan lekker kunt knuffelen om ruimte te besparen. Als je echter met je beste vriend gaat, zul je liever niet lepeltje-lepeltje liggen in het festival. Een goede vuistregel is om te delen door twee, dus als je samen met iemand anders naar het festival gaat heb je eigenlijk een tent voor vier personen nodig.

Creëer een eenvoudige woonkamer

Of je nu met een grote groep mensen gaat of niet, je wilt toch een plek om comfortabel te chillen als je niet op het festivalterrein staat. Creëer daarom een woonkamer in de buurt van je tent. Leg wat oude tapijten neer als vloer, gebruik een gemakkelijk op te bergen luifel en leun achterover in een tuinstoel. Pak een paar dekens in voor het geval je het 's nachts koud krijgt en vergeet niet om koelboxen mee te nemen om je eten en drinken overdag koud te houden. Ook is het zeker een aanrader om een klaptafel mee te nemen zodat je enigszins comfortabel kunt genieten van je maaltijden tijdens het festival. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.