Skip to main content

Leuke uittips in de omgeving van Tilburg

Het is snikheet op je normaal gesproken studentenkamertje en al je geleende euro’s zijn opgegaan aan avondjes uit dus een vakantie naar een of ander ver oord zit er dit jaar niet in. Treur niet! Je hoeft echt niet de hele zomer zwetend door te brengen op je kamer, er is genoeg leuks te doen in de omgeving van Tilburg. Omdat jij alle leuke tips ín de stad al van voor naar achter en weer andersom uitgeprobeerd hebt, hebben we vandaag een aantal uit-tips rondom Tilburg voor je verzameld!

Beekse Bergen

Op zo'n twintig minuten fietsen van het centrum van Tilburg vandaan vind je dit leuke safaripark Beekse Bergen. Maak een tochtje met de bus, auto of boot. Je komt in oog te staan met meer dan 150 verschillende dieren!

Efteling

Oké, je tikt er een paar tientjes voor neer maar dan heb je wel een te gek dagje uit op een steenworpafstand van Tilburg. Het scheelt al dat je met je studenten-ov voordelig met het openbaar vervoer kunt reizen, dus de parkeerkosten hoef je al niet meer te betalen. Voor de mensen die nog nooit in de Efteling zijn geweest: What are you waiting for? En voor degenen die opgegroeid zijn met familieuitjes naar dit Brabantse pretpark de Efteling: er is niets zo nostalgisch als een rondje door het sprookjesbos. 

La Trappe brouwerij

Wil je ook eens met eigen ogen zien waar (een van) jouw lievelingsbiertjes gemaakt wordt? Bij de La Trappe brouwerij boek je voor een leuk prijsje een rondleiding, inclusief consumptie! Je leert wat over de geschiedenis van La Trappe en kunt aan het einde een lekker biertje drinken in hun proeflokaal. Win-win! 

Zwemmen bij Arbies Beachhouse

I don't know about you, maar in de zomer lig het liefst 24/7 in, of tenminste naast, een zwembad. Ben je jaloers op al je vrienden die ergens onder een palmboom op het strand liggen? Verzacht je pijn met een bezoekje aan dit bijzondere strandpaviljoen met bijbehorend natuurbad. Je hoeft er zelfs maar een kwartiertje voor te fietsen! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.