Skip to main content

Introductieweek voor studenten in Tilburg

Als je na de zomer begint met een HBO of WO studie op de Fontys, Avans of Universiteit van Tilburg, dan ga jij ongetwijfeld meedoen met de Purpleweek of de Topweek! Deze twee activiteiten worden beide georganiseerd van 20 tot en met 24 augustus. De Purpleweek focust zich voornamelijk op de studenten van Fontys, en de Topweek is georganiseerd voor de nieuwe studenten in Tilburg in het algemeen. Dat betekent niet dat er geen ruimte is om dingen te doen bij zowel de Purpleweek als bij de TOPweek. Want een feestje wordt het gegarandeerd.

TOPweek

Alhoewel de TOPweek (Tilburg Orientation Program) georganiseerd wordt voor alle nieuwe studenten die in Tilburg komen studeren sluit het beter aan op de studenten die gaan studeren op de Universiteit van Tilburg. De TOPweek is de uitgesproken manier om je nieuwe studiegenoten te ontmoeten, want er wordt bij de indeling ook rekening gehouden met je studiekeuze. Je blijft slapen op kamers bij een studiegenoot of bij je ‘mentor’, en dit is gewoon een oudejaars student die een oogje in het zeil houdt. Een goed gevuld programma staat je te wachten en alles is tot in de puntjes geregeld. Je betaalt namelijk 75,- euro en daarvoor krijg je toegang tot alle feesten en activiteiten, heb je recht op drie keer lunch en vijf keer avondeten. Alleen ontbijt en natuurlijk de drank zal je nog zelf moeten betalen. 
Je kunt in deze week onder andere een hele gezellige biercantus verwachten, een gezellig openingsfeest en een georganiseerde kroegentocht. 

Purpleweek

Voor alle Fontys studenten staat in dezelfde week (20 tot en met 24 augustus) de Purpleweek te wachten. In principe komt de inhoud op hetzelfde neer: gezelligheid, ontmoetingen, en drinken. De Purpleweek focust zich echter al meer op de klas waarin jij je het komende schooljaar zal bevinden. De Purpleweek heeft dan ook per opleiding, en per klas een ander programma waarin het ontmoeten van je studiegenoten voorop staat. Je slaapt gezamenlijk op de Purplecamping en je sluit de week af met een te gek festival in Eindhoven. De kosten kunnen qua opleiding verschillen maar ontbijt en een keer avondeten is hierbij inbegrepen. Ook Purpleweek heeft een website, hierin kun je per opleiding bekijken hoe jouw programma er ongeveer uit zal zien.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.