Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header

In 3 stappen naar een voordeliger energie tarief

Met de huidige energieprijzen doen we er natuurlijk alles aan om te voorkomen dat we straks de absolute hoofdprijs moeten gaan betalen. Uiteraard kunnen we het gebruik van gas en ook elektra natuurlijk niet tot het absolute nulpunt brengen, maar kunnen we er wel alles aan doen om ervoor te zorgen dat we de schade enigszins beperkt weten te houden. Naast het feit dat je natuurlijk ook je huis kunt verduurzamen, is het kritisch kijken naar je energieleverancier ook een belangrijk onderdeel. Om ervoor te zorgen dat jij, voor zover mogelijk een zo voordelig mogelijk energietarief hebt, hebben we een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Breng je huidige tarieven in kaart

Heb jij voornemens om te kijken hoe je eventueel zou kunnen besparen op je energiekosten door te wisselen van energieleverancier? Dan is het allereerst van belang om in kaart te brengen wat je nu daadwerkelijk aan gas en elektriciteit verbruikt. Heb je momenteel al zonnepanelen, dan zul je een stuk minder stroom verbruiken dan voorheen. Wel is het zo dat het afhankelijk is van het aantal zonnepanelen en ook de opbrengst of ze misschien zelfs wel je volledige elektriciteitsverbruik kunnen dekken. Is dit nu niet het geval, dan is het ook goed te kijken naar de mogelijkheid om er een aantal panelen bij te laten plaatsen.

Vergelijk de verschillende aanbieders

Nadat je weet wat je verbruik is, kun je online de prijzen voor energie vergelijken via één van de vele vergelijkers. Zo krijg je direct een goed overzicht van wat je nieuwe prijs wordt. Let hierbij wel op dat je je niet alleen blindstaart op de prijs per kuub gas en kilowatt stroom. Het kan namelijk heel goed zijn dat deze kosten bij de één lager liggen dan bij de ander, maar ze dit middels de kosten voor levering compenseren, waardoor je per saldo alsnog duurder uit bent. Vergelijk daarom ook alle prijzen met elkaar en maakt nooit een keuze die puur en alleen is gebaseerd op de energieprijzen zelf.

Sluit een langdurig contract af

In de huidige tijd waarin alles onzeker is, is het misschien zelfs wel goed om te kiezen voor een langdurig contract. Niet alleen krijg je dan doorgaans voordelige tarieven, maar weet je ook zelf waar je aan toe bent. Daarbij komt, dat je bij een eventuele dalende prijs je contract vaak tegen een kleine boete vroegtijdig kunt beëindigen. Deze boete wordt in veel gevallen zelfs nog betaald voor je door je eventueel nieuwe energieleverancier. Niets om je zorgen over te maken dus! 

Wat kun je zelf doen aan een lagere energierekening

Het vergelijken van de energietarieven is natuurlijk één ding, maar ook zelf zijn er allerlei dingen die je kunt doen om de kosten toch enigszins te kunnen drukken. Hierbij kun je denken aan korter douchen, maar ook de verwarming een graadje lager draagt hier zeker aan bij. Wil je voor de langere termijn geld kunnen besparen, dan is het investeren in de verduurzaming van je huis aan te raden. Zo kun je je huis laten isoleren, maar is ook het laten plaatsen van zonnepanelen een optie. Zoals je ziet zijn er dus allerlei manieren waarop jij extra kunt besparen op je energierekening.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.