Skip to main content

Hoe jij jouw studentenstad leert kennen

Tussenuren en korte collegedagen zijn perfect om je studentenstad te leren kennen. Door je studentenstad goed te leren kennen ontdek je de leukste plekjes in de stad. In deze blog lees je hoe je dit kunt doen.

Speurtocht

Er zijn volop aanbieders van speurtochten. Dit is een ideale manier om jouw studenstad te leren kennen. Je komt hierdoor namelijk op plekken waar je anders niet komt. Ook leer je nieuwe weetjes over de stad door de vragen tijdens de speurtocht. Als je een echte foodie bent is een speurtocht met eten perfect. Hiermee leer je niet alleen de stad kennen, maar ook het eten dat hierbij hoort. Kies wel goede schoenen uit voor de speurtocht. Vaak zijn de speurtochten erg lang en met niet goede schoenen ga je last krijgen van pijn!

Toeristische attracties

Wees toerist in je eigen stad. Door de echte toeristische attracties te doen leer je de geschiedenis van jouw stad. Op de website van de gemeente kan je een overzicht vinden van de beste attracties. Bij sommige steden kan je een dagpas of pas voor meerdere dagen aanschaffen waarmee je onbeperkt bepaalde activiteiten gratis of met korting kunt doen. Bezoek ook eens een museum. Bij de meeste musea krijg je met je studentenkaart ook korting. 

Huur een scooter of fiets

 Bij veel aanbieders die scooters verhuren krijg je de eerste minuten gratis. Dat scheelt weer. Fietsen kun je onder andere bij NS huren. Ga op avontuur. Begin met rijden en ontdek zo je stad. Raak je snel verdwaald? Kies dan van tevoren een route langs toeristische attracties. Steden met veel grachten zoals Amsterdam en Utrecht zijn ook te ontdekken via het water. Je kunt dit doen door een bootje te huren of te gaan suppen.

Zoek iemand die de stad kent

Het is helemaal makkelijk als je al iemand kent die de stad kent. Vraag of diegene je wilt rondleiden. Ken je niemand of wil je liever niet een vriend(in) hierom vragen? Boek dan een rondleiding met een gids. Ken je niemand, maar wil je mensen leren kennen? Meld je dan aan bij een sportvereniging of ga vrijwilligerswerk doen. Zo ontmoet je gemakkelijk mensen. Als je liever mensen vanuit je luie stoel wilt vinden, kan je gebruiken maken van een van de platforms om nieuwe vrienden te vinden. Hiermee kan je eerst met elkaar chatten voordat je bepaalt of je fysiek wilt afspreken.

Ga uit eten

Ontdek de beste restaurants uit je stad. Gebruik bijvoorbeeld Tripadvisor om deze te vinden. Check ook de reviews bij Google Maps. Zo weet je zeker dat er lekker eten is. Tripadvisor kan je ook gebruiken om leuke activiteiten te vinden in je studentenstad. Vaak weten de obers en serveerders veel over de stad. Vraag hen om tips voor activiteiten. 

Ben je helemaal fan van jouw nieuwe studentenstad? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer om snel op kamers te gaan in Tilburg.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.