Skip to main content

Hoe jij jouw nieuwe appartement groter kunt laten lijken

Door de woningnood worden er steeds kleinere appartementen en huizen aangeboden. Het voordeel hiervan is dat je minder ruimte hoeft schoonmaken. Het nadeel is dat je je opgesloten kan voelen in een kleine ruimte. Daarom lees jij in deze blogs hoe je jouw appartement groter kunt laten lijken. 

Kleuren

Door lichte kleuren te gebruiken lijkt je appartement groter. Je kunt jouw appartement laten witten of behangen met behang met lichte kleuren. Je kunt ook met zachte verfkleuren je appartement groter laten lijken. Dit effect vergroot je door ook het plafond dezelfde kleur te verven. Hierdoor lijkt de ruimte meer open. Zachte kleuren weerkaatsen het licht waardoor de ruimte groter lijkt.

Licht

Je kunt je studentenkamer groter laten lijken door te kiezen voor lampen die licht tegen het plafond schijnen. In een kleine kamer kan je beter lampen plaatsen die weinig ruimte innemen, dimmen en een warme kleur hebben. Bij lampenaanbieder sg lighting is er veel keuze qua lampen om jouw appartement groter te laten lijken.

Keuze van meubels

Bij de keuze van meubels heeft meubilair met lichte kleuren de voorkeur. Neem niet te veel meubels. Hierdoor oogt het appartement juist kleiner. Het helpt ook om te kiezen voor meubels die uit een stuk bestaan. Met kussens met felle kleuren zorg je voor meer openheid door het contrast van de kleuren met de meubels en muren. Je kunt nog meer openheid creëren door doorzichtige meubels te gebruiken in je interieur.

Spiegels

Net als zachte kleuren weerkaatsen spiegels ook licht en zorgen hierdoor ervoor dat de ruimte groter oogt. Je kunt het beste kiezen voor een grote spiegel op een plek waar het meeste daglicht binnenvalt.

Gordijnen

Gordijnen zorgen er juist voor dat de ruimte kleiner lijkt. Door geen gordijnen te gebruiken oogt je huis groter. Hiertegenover staat dat je weinig privacy hebt zonder gordijnen. Je kunt ook kiezen om in bepaalde kamers wel gordijnen te plaatsen en in andere kamers niet. Als je bijvoorbeeld een tuin hebt waar niemand in kan kijken kan hoef je bij de schuifdeur geen gordijnen te plaatsen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.