Skip to main content

Hoe haal je de laatste loodjes van je studiejaar?

Niks is zo vervelend als in een warm broeierig lokaal zitten terwijl de rest van de stad lekker op het terras zit, de zwembaden opzoekt of in het park gaat relaxen. Helaas moet jij die laatste studiepunten nog bij elkaar sprokkelen en heb je nog amper geleerd voor het tentamen! Hoe kom je het beste de laatste loodjes van je studiejaar door?

Studeer anders

Probeer een keer met je boeken in een park te gaan zitten en probeer op die manier te studeren. Als het niet je ding blijkt te zijn, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Als je in een projectgroepje werkt, zou je samen kunnen afspreken om in een buitenlocatie te gaan werken.

Plan het slim

Probeer te studeren wanneer het weer iets minder is zodat je tijdens mooier weer minder hoeft te doen. Wellicht ben ik een van de enige die dit doet, maar ik studeer liever tijdens regenachtig en slecht weer dan in hartje zomer met zon. Daarom check ik nog weleens het weer rond mijn tentamenweek om te kijken wanneer ik wellicht het beste kan gaan leren. Zo houd je tijd over om lekker het terras op te zoeken!

Denk aan je vakantie!

Heb je de neiging om de handdoek in de ring te gooien en voor de herkansing te gaan? Denk daar dan nog een keer goed over na. Als je er namelijk voor zorgt dat je nu alles afmaakt,  des te eerder je fulltime kunt gaan genieten van de zonnestralen in de zomervakantie. Niemand wilt natuurlijk begin juli studeren voor hertentamens terwijl de rest allang het strand is gaan opzoeken.

Veel succes met de laatste loodjes iedereen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.