Skip to main content

Hier eet je de lekkerste kroketten in Tilburg!

Die goede oude bruine rakker is vandaag weer jarig, het is vandaag namelijk nationale Krokettendag! Elke 9 oktober wordt deze oer-Hollandse snack in het zonnetje gezet. Daarom speciaal in het teken van de kroket: de beste kroketten van Tilburg op een rijtje.

Stadscafé de Spaarbank 

Stadscafé de Spaarbank is te vinden in de Noordstraat te Tilburg. Een voordeel is wel dat hij dichtbij het centrum is. Dus als je geen plekje hebt weten te scoren in de stad, is dit een prima optie. De kroketten die ze hier serveren zijn bizar lekker! Zo kun je kiezen uit: bourgondische, garnalen-, kaas- of oesterzwamkroketten. Verder krijg je de keus of je brood of friet bij je kroketten wilt. 

Dit café krijgt een rating van 8/10 kroketten omdat ze veel verschillende en lekkere kroketten hebben.

Stadsbrouwerij 013

De Stadsbrouwerij 013 is te vinden in de Piushaven: een prachtig uitzicht is dus gegarandeerd. Onder het genot van een heerlijk biertje dat lokaal gebrouwen is, kun je ook hier lekkere kroketten scoren. En niet zomaar een kroket! Ze hebben hier namelijk bierkroketten die gemaakt zijn van 'Op Den Ophef' en 'Tilburgse Heer'. Dit is dus de ideale plek voor jou en je vrienden als je van Tilburgs bier en kroketten houdt. 

Ondanks dat de kroketten hier lekker zijn krijgt deze brouwerij een rating van 6/10 kroketten, omdat dit de enige kroketten zijn die ze verkopen. 

Café Bolle

Op het prachtige Piusplein in het centrum vind je Café Bolle. Dit is wel mijn persoonlijke favoriet. Daarom keer ik hier ook vaak terug voor een lekker broodje kroket. De manier hoe ze het opmaken is enorm leuk. Je vindt je krokante vriend hier namelijk op een houten plank. Dit geeft echt die bourgondische vibe wanneer jij je kroketjes geserveerd krijgt. Echter hebben ze geen andere soorten kroketten, maar de kwaliteit is wel zeer goed!

Dit café krijgt een rating van 7/10 kroketten, omdat de kroketten die ze hebben heel lekker zijn maar er wel weinig keus is. 

McDonald's 

Oké, het is misschien niet zo fancy als de opties hierboven, maar ook de McDonald's heeft een speciale optie voor onze kroketliefhebbers. Zo hebben zij de welbekende McKroket. Wist je dat deze enkel in Nederland en België wordt verkocht? En wist je dat dit ook bedacht is door een Nederlander? Sinds 1999 staat dit broodje op de menukaart en je kunt hem voor €2,65 halen!

Dit restaurant krijgt een rating van 4/10 kroketten omdat het vaak lauw is en het niet mijn favoriete nuttiging is. Je moet er dus van houden!

Ben jij ook geen mega krokettenfan, maar houd je wél van burgers? Dit zijn de lekkerste hamburgers van Tilburg!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.