Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header

Handleiding voor plaatsen van vacatures

Leuk dat u een vacature wil plaatsen bij ons! Studentensteden brengt uw vacature onder de aandacht bij ruim 300.000 aankomende, studerende en afgestudeerde studenten. Via het grote netwerk van Studentensteden vindt u vaak snel de juiste student voor uw vacature. In deze blog geven wij tips die u kunt gebruiken om de vacature aantrekkelijk te maken voor studenten!

1. De titel van de vacature

De titel van de vacature moet studenten aanspreken. Een titel zoals: ‘’schoonmaker 20 uur per week’’ spreekt totaal niet aan. Een titel moet dus iemand triggeren om op de vacature te klikken. Hij moet vooral uitnodigen. Een titel zoals: ‘’Kom werken bij de gezelligste koffiebar van Nederland!’’ of ‘’Ben je goed met cijfers? Kom werken bij bedrijf X!’’ werkt beter dan de functie.

2. Omschrijving vacature

Bij dit onderdeel moet u de studenten triggeren om daadwerkelijk te solliciteren. Studenten willen graag zoveel mogelijk weten. Niet alleen over de functie, maar ook over het bedrijf. In de omschrijving kunt u vermelden wat de functie inhoudt, wat de werkzaamheden zijn, hoeveel uur de student kan werken en als het kan: wat het salaris ongeveer zal zijn.

Als de student doorgroeimogelijkheden heeft binnen het bedrijf, dan kunt u dat ook erbij vermelden. Sommige studenten zijn vaak op zoek naar een baantje waar ze voor een langere tijd kunnen werken en ook meer kunnen leren. Zeker als het gaat om een bijbaantje dat past bij hun opleiding.

Daarnaast vinden studenten het fijn om te weten hoe de sfeer is binnen het bedrijf. Bij de vacature kunt u het bedrijf bijvoorbeeld beschrijven: is het een formeel of informeel bedrijf? Werken er vooral jongeren? Hoe is de afdeling waar de student gaat werken? Wat voor extra’s krijgen studenten? Hoe vaak is er bijvoorbeeld een werkuitje? Is er elke vrijdag een borrel op werk?

3. URL van de vacature

Het beste is om een aparte URL te maken van de vacature voor studenten. Vaak komen studenten op een algemene sollicitatiepagina en haken dan af. Als de studenten op een pagina komen met een vacature speciaal voor studenten, dan is de kans groter dat ze verder gaan met solliciteren.

4. Foto vacature

De foto die u bij de vacature plaatst moet, net als de rest, de student aanspreken en uitnodigen. Wat vaak goed werkt, zijn foto’s die zelfgemaakt zijn. Dus een foto van het team bijvoorbeeld. Op deze manier heeft de student alvast een beeld van het bedrijf/de afdeling. Alleen een logo van het bedrijf of helemaal geen foto werkt niet voldoende.

We hopen dat deze tips u helpen bij de omschrijving van de vacature! Het is vooral belangrijk om alles aantrekkelijk te maken voor studenten en deze groep aan te spreken.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.