Skip to main content

Gezonde en lekkere lunch recepten voor tijdens de collegedagen

Hoe kan jij het jaar beter beginnen dan met een gezonde lunch? Gezond eten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook goed voor je energie en concentratie. In deze blog inspireer ik jou met gezonde lunch recepten.

Wat is een gezonde lunch?

Een gezonde lunch bestaat uit volkoren producten, zoals volkoren (spelt) brood of zilvervliesrijst. Daarnaast is het belangrijk dat je iets eet met eiwitten tijdens je lunch, zoals ei, peulvruchten, vlees(waren) of noten. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof van jouw lichaam. Daarnaast is het erg gezond om groenten te eten tijdens je lunch. Zo kom je makkelijker aan de 250 gram groenten die je minimaal per dag moet eten. Ook vullen groenten erg goed.

Broodjes

Elke keer een boterham met kaas wordt saai en is ook niet gezond. Je kunt je boterham een stuk gezonder maken door groenten of fruit toe te voegen. Kies het liefst voor (spelt) volkorenbrood. Dit bevat meer vezels, die belangrijk zijn voor je gezondheid. Wil je zelf eens brood maken? Gebruik dan dit recept voor gezond (spelt)brood. Deze volkoren-clubsandwich is een goede eiwitbom voor als je veel sport door de kipfilet en ei. Als je haast hebt kan je ook kiezen voor een simpele boterham met pindakaas en komkommer. Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal toe. 

Wraps

Wraps zijn makkelijk mee te nemen nemen naar school. Volkorenwraps en wraps (deels) gemaakt van groenten zijn de beste keuze. Met deze bietenwrap met zalm krijg je meteen een dosis omega-3 vetzuren binnen, die goed zijn voor je geheugen. Ben je vegan of wil je wat vaker plantaardig eten? Probeer dan deze wraps met tofu en rode kool.

Salades

Met salades kan je eindeloos variëren. Wat dacht je van een frisse salade met avocado. Een salade kan je het beste de dag zelf maken, omdat het anders erg slap wordt door de vochtige groenten. Sta daarom iets eerder op om je salade klaar te maken. Gegrilde groenten is ook erg lekker in een salade, zoals in deze salade met gegrilde nectarine. Ook peulvruchten zijn een goede basis voor een salade, zoals bij deze Griekse kikkererwtensalade. Als je veel moet praten tijdens de les, kan je wel beter de ui weglaten.

Bowls

Bowls zijn helemaal hip en gezond. Je krijgt hierdoor meteen een grote hoeveelheid groenten of fruit binnen. Een poké bowl met zilvervliesrijst of quinoa vult goed en is niet moeilijk te maken. Wil je liever iets lichter eten? Maak dan een saladebowl. Ben je vegetarisch? Vervang dan de ontbijtspek en kipfilet door tofu of tempeh. Heb je meer zin in fruit? Maak dan een kleurrijke smoothiebowl.

Het is vooral belangrijk om te variëren in je lunch. Zo krijg je voldoende voedingsstoffen binnen. Elke soort voedingsmiddel bevat namelijk andere voedingsstoffen. Houd je vaak weinig geld over voor boodschappen? Lees dan in deze blog hoe je geld kunt besparen op gezond eten.  

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.