Skip to main content

De beste studeerplekken van Tilburg

We schreven al eerder een blog over de beste studeerplekjes van Tilburg, maar door de maatregelen rondom het coronavirus zijn deze helaas niet meer allemaal even toegankelijk. Daarom zijn we gaan speuren naar coronaproof plekken waar je alsnog super productief bezig kunt zijn dit collegejaar!

Slimme tip!

Om te beginnen heb ik eerder een tip dan een echte locatie voor je: namelijk om met je huisgenoten van kamer te wisselen als jullie gaan studeren. Dit werkt perfect als je in je eigen kamer snel afgeleid bent. Dat is best logisch: in je kamer slaap je, kijk je series en ontspan je ná het studeren. Dan is het fijn als je in een andere kamer in je eigen huis lekker productief bezig kunt zijn. Je hoeft er niet eens de deur voor uit!

LocHal

Thank God: de LocHal is weer open. Ook deze heerlijke studeerplek is een tijdje dicht geweest vanwege de lockdown, maar je kunt er nu weer (zonder reservering!) terecht om te studeren. Ik raak gewoon niet uitgepraat over deze fijne werkplek. Je kunt er niet alleen werken of studeren, maar ook heerlijk lunchen. En op een zonnige herfstdag kun je nog even wat extra vitamine D meepikken op het terras.

Lekker buiten de deur

Zelf ben ik erg fan van werken in koffietentjes. Misschien niet de beste optie wanneer je heel geconcentreerd moet blokken, maar het is een fijne afwisseling wanneer je bezig bent met iets minder intensieve taken. Stadscafé de Spaarbank is een aanrader, ook hier serveren ze lekkere lunchgerechten en koffie. Verder is café Buutvrij een goeie, deze creatieve plek heeft zelfs een speciale ruimte voor thuiswerkers en studenten. Ze serveren er ontbijt, lunch en diner én heerlijke koffie.

Tilburg University

Verder kun je als student aan de Universiteit van Tilburg ook weer op de campus terecht om te studeren. Hier dien je wel vooraf een plekje te reserveren. Studenten kunnen vooralsnog in de UB, het MLC en de Cube terecht.

Toch benieuwd naar de andere studeerplekken in Tilburg? Check wel van te voren of je daar nog kan komen studeren, want door de coronacrisis kan dit anders dan anders zijn!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.