Skip to main content

De beste studeerplekjes van Tilburg

Ode aan diegene die op zijn/haar studentenkamer effectief kan studeren! Want ik en vele anderen kunnen er helemaal niks van. De plek waar ik slaap, relax en me klaarmaak in de ochtend kan gewoon niet ook nog de plek zijn waar ik studeer. Daarom is het heel fijn om plekjes in de stad op te zoeken waar je wél productief kunt werken. Wij hebben een aantal centrale locaties voor je op een rijtje gezet:

De LocHal

We beginnen met een wat nieuwere, maar al erg bekende optie. De nieuwe bibliotheek van Tilburg is een esthetisch wonder en ook nog een heerlijke plek om te studeren. Je kunt er kamertjes huren waar je geen last hebt van andere mensen. Of als je iemand bent die juist beter werkt met een beetje geroezemoes op de achtergrond kies je een van de werkplekken op de begane grond. Als het tijd is voor een koffiepauze hoef je het pand niet eens te verlaten.

Reitse Toren

Deze is voor alle uni-gangers. Op de Professor Cobbenhagenlaan, naast het sportcentrum, vind je de Reitse Toren. Naast collegezalen vind je hier ook stiltewerkplekken. Met de ruime openingstijden kun je op elk moment van de dag studeren, zelfs in de zomervakantie!

Bank15

Aan de Stationsstraat vind je deze creatieve locatie waar veel mensen samenkomen om te werken, vergaderen of brainstormen. Er hangt een productieve sfeer en dankzij de grote tafels kun je hier ook met een groepje afspreken om te overleggen als je bijvoorbeeld een presentatie voor moet bereiden.

RAW

Dit populaire restaurant is niet alleen een chille plek om te relaxen met je vrienden, je kunt er ook prima een paar uurtjes lekker doorwerken. Het is een fijne open ruimte en er is meestal veel plek. De industriële sfeer is perfect voor de creatieveling die hier aan een opdracht wil werken. Nog een pluspunt: de koffie is heerlijk.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.