Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header

De beste oliebollen van Tilburg

De laatste maanden van het kalenderjaar 2021 zijn weer aangebroken. Kerst en oudjaarsdag duren nog heel even, maar gelukkig zijn de oliebollen er al! Maar waar scoor je de lekkerste oliebollen in Tilburg? In deze blog zet ik dat even op een rijtje voor je. 

Gelukkig is de zoektocht niet bizar moeilijk, in Tilburg vind je op genoeg plekken oliebollenkramen! Laten we beginnen bij de verschillende winkelcentra. Ik vertel je waar je moet zijn!

Richard Voets

Om te beginnen met de allerbeste oliebakker van Noord-Brabant. En ja hoor, deze is gewoon te vinden in Tilburg! Volgens een oliebollentest was deze kraam nummer 1 op de lijst. In 2019 scoorde hij een 9,5! Met als commentaar: ''Om je vingers bij op te eten. Gewoon goed!'' Het kan dus niet anders dan geweldige oliebollen zijn. Buitenom dat, zijn de oliebollen op verschillende plekken in Tilburg te vinden. Zijn kramen staan bij de Westermarkt, Heyhoef (Reeshof) en bij de Hornbach. Als of dat nog niet bijzonder genoeg is, verkopen ze ook glutenvrije oliebollen. Zo kan iedereen genieten van Voets' ballen! Lekkerrrr!

Heuvel & Dochter

Zoals de naam al doet denken, is dit een echt familiebedrijf. Paul Heuvel is samen met zijn dochter Sophie Heuvel een oliebollenkraam begonnen. De kraam is te vinden op de Dalempromenade. Hij staat tegenover de Albert Heijn, dus niet te missen! De uitstraling van de kraam alleen al, is een bezoekje waard! Het is er vaak erg druk, een goede indicatie voor de smaak! Wanneer ga jij 'm proberen?

Bierens Gebakkramen Tilburg

Al sinds 1885 bestaat deze kraam al. Het is dus niet meer weg te denken in het Tilburgse straatbeeld. Hun kraam is te vinden op het Pieter Vredeplein in de stad. Dus als je zin hebt in een oliebol tijdens je kerstaankopen, is een oliebol in handbereik. Buiten dat ze op een perfecte plaats staan, denken ze ook erg aan het milieu. Om verspilling tegen te gaan, is de kraam ook aangemeld bij de app Too Good To Go. Aan het einde van de middag kun je voor maar €4,99, de overgebleven lekkernijen komen ophalen. Ben je ook nog eens goed bezig! Op deze manier ga je namelijk tegen voedselverspilling. Lekker (bezig)!

Zelf oliebollen bakken

Als je het nog nooit hebt gedaan kan het even lastig zijn, maar zelf oliebollen maken is ontzettend leuk om te doen! Je kunt in de supermarkt een pak van bijvoorbeeld Koopmans kopen om zelf bollen te maken, maar je kunt ook online specialere smaken inkopen. Veel succes en plezier!

Ben je alvast op zoek naar wat kerstcadeaus? Check dan deze leuke webshops!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.