Skip to main content

De beste bijbanen voor studenten

Als student is het leven al hartstikke duur. Maar met december in het vooruitzicht, is het nu dé tijd om wat extra geld weg te zetten. Je wilt natuurlijk niet voor aap staan en zonder cadeau aankomen, maar ook gewoon leuke dingen doen met je vrienden tijdens de kerstvakantie. Gelukkig zijn er een heleboel leuke bijbaantjes waar je als student goed bij kan verdienen. 

1. Begin voor jezelf

Als je als zzp'er aan de slag gaat, kun je zelf je uurloon bepalen. Dat is lekker bijverdienen, dus! Je kunt eigenlijk van alles verzinnen als je iets voor jezelf wilt doen. Word bijvoorbeeld hondenoppas, ga aan de slag als schoonmaker, help ouderen met vragen over hun computer of breng een nieuw product op de markt. Houd er wel rekening mee dat als je voor jezelf begint je ook echt heel veel zelf moet doen. Van het behandelen van klachten tot het doen van belastingaangifte.

2. Magazijnmedewerker

Een andere bijbaan die goed verdient, is het werken als magazijnmedewerker. Het uurloon ligt hier rond de €11 als je 21 bent en daar komt soms ook nog een onregelmatigheidstoeslag op. Als magazijnmedewerker moet je bijvoorbeeld orders picken, bestellingen klaarleggen, dozen inpakken en bestellingen klaarzetten voor verzending. Je bent de hele dag dus lekker bezig en de tijd is zo voorbij. Spreekt dit jou wel aan? Check dan deze magazijnmedewerker Tilburg vacature.

3. Horeca

Omdat de horeca zo lang dicht is geweest, hebben veel medewerkers van voor de sluiting inmiddels een andere (bij)baan. In deze sector worden er daarom nu heel veel nieuwe mensen gezocht. Ga bijvoorbeeld in de bediening bij een restaurant, achter de bar bij je favoriete kroeg of word maaltijdbezorger. Het uurloon in de horeca kan nogal verschillen, dus ga niet meteen bij de eerste de beste aan de slag. Vergelijk verschillende werkgevers en functies om het beste uurloon te vinden. Vergeet ook niet dat je een sterke onderhandelingspositie hebt, omdat er een groot tekort aan personeel is. Je kunt dus best proberen om nog iets bovenop je uurloon te vragen.

4. Zorg

Wist je dat je ook zonder diploma aan de slag kunt in de zorg? Je kunt bijvoorbeeld maaltijden rondbrengen in het ziekenhuis of ouderen helpen in de thuiszorg. Ook in de zorg is er een groot tekort aan personeel, dus je kunt in deze sector snel een bijbaan vinden. Het uurloon ligt tussen de €10 en €15 en soms komt daar nog een onregelmatigheidstoeslag bovenop. Als je een opleiding in de zorg volgt, krijg je meestal ook een hoger uurloon.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.