Skip to main content

Creatieve bijbaantjes in Tilburg

Het studentenleven is duur. Gelukkig hebben we Ome DUO die ons een handje helpt maar we willen niet geheel afhankelijk van hem zijn. Daarom zijn er veel studenten die een bijbaantje hebben naast hun studie. Maar waarom zou je kiezen voor een voor de hand liggend baantje als er ook andere opties zijn? In deze blog ga ik je buitengewone jobs laten zien die ook wat kunnen opleveren. Gebruik je fantasie! 

Hoe vind je bijzondere baantjes?

Geen zin om in een winkel, supermarkt, als krantenbezorgen of in de horeca te werken? In de volgende alinea's ga ik een aantal baantjes benoemen maar eerst, hoe vind je ze? Maak een flyer van jezelf met de dienst die je aanbiedt! Introduceer jezelf aan de mensen. Knip, plak, schrijf iets leuks in Word en je hebt zo een eigen flyer. Word biedt ook sjablonen voor waardoor het alleen nog maar invul werk wordt! Geef aan hoe je te bereiken bent voor mensen die interesse hebben in jou. Hang de flyers in een supermarkt of andere plekken waar veel mensen komen.

Oppassen op kinderen

Wie speelde nou vroeger niet met Babyborn poppen? Wie droomde niet al van kleins af aan van een eigen gezinnetje? Misschien is die stap nog wat te vroeg maar je kunt altijd een oppasser worden! Hoe leuk is het om met kinderen een middag te spenderen? Bedenk een bedrag wat jij fijn zou vinden om te verdienen. Overleg met de ouders wat zij een redelijk bedrag vinden en zo kun je op een goede prijs terecht komen. Wil je weten wat je ongeveer zou moeten verdienen? Google is je beste vriend.

Hondenuitlaatservice

Vaak mag je geen huisdieren hebben op je studentenkamer. Hoe tof is het dan als je de honden opzoekt? Stel je voor, na een lange collegedag een hondje opzoeken dat met jou op pad gaat. Lekker even naar buiten en andere dingen aan je hoofd. Plus je ontdekt ook weer nieuwe plekken in Tilburg. Wie weet wel een nieuwe chilplek voor jezelf.

Schoonmaken 

Jezelf aanbieden als schoonmaker is ook een top idee. Je moet natuurlijk wel een sterke maag hebben want je weet nooit waar je terecht kan komen. Voor hetzelfde geld moet jij het huis schoonmaken waar net een dik feest is geweest. Je kunt natuurlijk ook altijd aangeven wat je wel en niet doet. Vergeet niet, hoe kieskeuriger je wordt, hoe lastiger het is om een goed adres te vinden. 

Ouderen helpen 

In deze samenleving hebben we te maken met veel ouderen die best een handje extra kunnen gebruiken. Doe bijvoorbeeld boodschappen voor een ouder iemand, maak schoon in het huis, ga samen op pad. Zo verdien je niet alleen geld maar ook wordt het eenzaamheidsprobleem een klein beetje opgelost. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.