Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header

Bijbanen Tilburg: zo vind je ze!

Laten we er niet omheen draaien: de studiejaren gaan niet over financiële rozen. Studeren zelf is al behoorlijk aan de prijs en als je daarnaast een beetje een normaal studentenleven wilt ervaren, dan gaan er behoorlijk wat centjes doorheen. Een leuke bijbaan in Tilburg, die zowel naast je studie als in je drukke leventje past, komt in dat geval niet ongelegen. Hieronder schrijf ik over een aantal mogelijkheden die populair zijn onder studenten in Tilburg.

Bijbaan Tilburg in de horeca

Als je aan bijbanen in Tilburg denkt, dan mag het bruisende horeca-leven van Tilburg niet in het rijtje ontbreken. De vele restaurants en kroegen zijn altijd op zoek naar nieuw personeel, zeker nu het terras-seizoen weer in het verschiet ligt. Of je nu aan de wandel gaat met dienbladen of biertjes wilt tappen in het nachtleven; er zijn genoeg opties en keuzes.
Als je serveer- en barwerk wel ziet zitten, maar niet gebonden wil zijn aan één en dezelfde plek, dan zijn er meerdere grote horeca-uitzendbureaus in Tilburg waar je je kan inschrijven. Zij zetten je per werkdag, die je overigens zelf kan inplannen, op een ander evenement en in een andere setting neer (denk aan feesten, sporttoernooien of festivals). Hierdoor leer je veel verschillende mensen kennen terwijl je toffe ervaringen op doet én geld verdient. 

Eerst bellen, dan geld tellen

Veel studenten vullen hun zakken door aan de slag te gaan achter de telefoon bij en voor instanties. Dit kan variëren van klachtenlijnen bij banken tot assistentie in technische hulp bij providers, en van die-hard cold callen in salesfuncties tot de klantenservice in de retail. Dit is het perfecte bijbaantje voor de studenten onder ons wiens leven gericht is op zo min mogelijk beweging; je vult je zakken terwijl je lekker op je billen zit.

Schoonmaken voor knaken

Goed. Schoonmaken klinkt niet als de meest voor de hand liggende bijbaan als je je eigen kamer al niet langer dan 2 dagen leefbaar kan houden, maar hear me out. Er zijn veel (alleenstaande) ouderen en mindervaliden die wel wat hulp in huis kunnen gebruiken en zij hebben daar behoorlijk wat geld voor over. Je werkt vanuit een instantie die je aan een huis koppelt, helpt dan 1 à 2 keer per week een ochtend of middag met de huistaken terwijl je ondertussen gezellig met de huiseigenaar kletst en koekjes eet. Goed voor de medemens en goed voor de portemonnee. Win-win, toch?

Kennis is geld

Ja, je leest het goed; jouw kennis kan letterlijk geld opleveren. Er zijn verschillende organisaties die bijlessen verzorgen voor basisschoolleerlingen of middelbare scholieren. Je kan je daar dus inschrijven en anderen over vakken - waar je zelf geen 3,5 voor stond - vertellen en leren. Daarnaast kan je aan de slag als huiswerkbegeleider. Zo schroef je je eigen kennis ook weer wat op na al dat wegdrinken van je hersencellen en men zal je dankbaar zijn voor de voldoendes.

Overige bijbanen Tilburg

Er zijn natuurlijk nog veel meer bijbanen in Tilburg die nog niet genoemd zijn. Dit zijn nog een aantal populaire opties:
• Oppassen;
• Werken op de hogeschool of uni, bijvoorbeeld bij de Studentenpool of in de vorm van een bestuursjaar;
• Orderpicking;
• Administratief werk;
• Verkeer tellen.

Geloof me. Ik snap ook dat je niet altijd in extase, met de armen in de lucht, naar je werk huppelt. Toch hoop ik dat ik je met deze tips een klein beetje heb kunnen inspireren om van de bank af te komen voor een bijbaan die echt bij jou past, zodat je lekker van je luxe studentenleventje kan (blijven) genieten. Check ook onze vacature pagina. Hier plaatsen wij regelmatig leuke vacatures in Tilburg op!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.