Skip to main content

Auto kopen? Zo houd je de kosten zo laag mogelijk!

Yeah, het is tijd voor een eigen auto! Superleuk, maar daar komen natuurlijk wel kosten bij kijken. Wij hebben tips voor je over hoe je de kosten van een eigen auto zo laag mogelijk kunt houden. Zo kan je zelfs als student van een auto genieten!

Soort auto

Alles begint bij het uitkiezen van een auto. Natuurlijk wil je een mooie, dure bak, maar dat is niet erg realistisch. Als je net je rijbewijs hebt gehaald, hoeft je auto niet gloedje nieuw te zijn en het mag best wat kleiner. Een kleine auto bespaart niet alleen in de aanschafkosten, maar ook in wegenbelasting! De wegenbelasting die jij mag betalen, wordt berekend op basis van het gewicht van de auto. Dus hoe kleiner jouw autootje, hoe lager de maandelijkse kosten!

Verzekering

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk met je nieuwe wagentje de weg over scheuren, maar neem eerst even de tijd om een goede verzekering af te sluiten. In Nederland moet je een verzekering afsluiten voordat je de weg op mag. Er zijn veel verschillende verzekeringen en daarom kan je het beste je autoverzekering online vergelijken. Zo zie je in een mum van tijd welke de goedkoopste is en welke het beste past bij jouw budget, soort auto en rijstijl.

Onderhoud

Als je pech hebt dan kunnen de onderhoudskosten van jouw auto hoog oplopen. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf goed te checken of er niets mis is met de auto. Ook zijn er dingen die je zelf kunt doen om dure reparaties te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld zelf olie en koelvloeistof bijvullen. Houd dit goed in de gaten door regelmatig olie te peilen. Supersimpel en een stuk voordeliger dan wanneer je het laat doen. Ook als er bijvoorbeeld een lamp kapot is of als de banden verwisseld moeten worden, kun je eerst eens om je heen kijken. Misschien is er een handige buurman of familielid in de buurt die dit voor je kan fixen.

Voordelig tanken

Met tanken kun je onwijs veel geld besparen! Allereerst is het slim om de tankstations langs de snelweg te vermijden. Deze zijn een stuk prijziger dan de tankstations bij jou in de buurt. Ook zijn er bij sommige tankstations actiedagen. Bijvoorbeeld op elke dinsdag en vrijdag korting. Zoek dit van tevoren goed uit!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.