Skip to main content

6 chille plekken voor buitenshuis studeren in Tilburg

Gedurende de studententijd verworden wifi en koffie (of thee voor de liefhebbers) zo’n beetje tot onze eerste levensbehoeften. Maar altijd binnen dezelfde vier muren van je kamer studeren, daar raak je ook op uitgekeken. Dus speciaal voor de outgoing student die met wifi én goede koffie, thee of lunch studeert: dit zijn 6 tentjes in Tilburg die perfect zijn om eens lekker te studeren.

1. Buutvrij

Hier geldt: Buutvrij voor de hele koffiepot. Sfeervol koffiecafé met dito muziek, ontwerp en creatie. Verantwoord studieplekje, niet in de laatste plaats omdat lekker, vers en gezond hier tot huisstijl zijn verheven.

Dit authentieke café ligt midden in het centrum van Tilburg en ademen de muren van Buutvrij een creatieve, vrije sfeer. Bovendien kan het zomaar dat je hier studeert te midden van exposities en optredens van lokale artiesten, die Buutvrij zelf regelmatig organiseert.

Je treft Buutvrij aan de Stationsstraat 49.

2. New Yogurt

Populair onder jongeren. Het hippe café ligt vlakbij de Universiteit van Tilburg, dus na je college race in één beweging door naar een New Yogurt’s smoothie voor wat laatste repetities. Dan is dit tentje perfect. Bovendien heeft New Yogurt een zeer uitgebreide menukaart vol met lekkere dingen. Moet je nog naar college? Dan scoor je hier een luxe ontbijt met croissants en drankje naar keuze voor nog geen 6 euro om optimaal te presteren in de collegebanken!

New Yogurt vind je aan Stadhuisplein 165.

3. Mugs & Muffins

Gelegen aan de altijd markante Tuinstraat. Hier serveert men een scala aan koffiesoorten in combinatie met lekkers voor de zoete trek. Zo heeft Mugs & Muffins. Ze zijn voorbereid op je komst, want stopcontacten zijn er genoeg en de lange, rustieke leestafel nodigt je uit aan te schuiven met je boeken en laptop. Ideaal dus.

Het altijd gezellige Mugs & Muffins vind je op het adres Tuinstraat 4901.

4. Dudok

Een café met veel ambiance en evenzo vriendelijk personeel. De wifi is uitstekend en de stopcontacten voor je laptop zijn ook aanwezig in het pand. Dudok hoort eigenlijk thuis in ieder standaard studenten-adresboekje onder het kopje ‘chille studieplekken buitenshuis’. Ik raad hier ook de taartjes en broodjes aan. Nog meer goed nieuws: de koffie vloeit hier rijkelijk.

Dudok is te vinden aan de Veemarktstraat 33.

5. Lunchcafé Nieuwland

Ook het Lunchcafé Nieuwland mag je niet missen. Het lunchcafé aan de Nieuwlandstraat laat haar bezoekers op de website al vooraf weten: werken en studeren in het café is hier welkom. Ideale spot voor de meeste studenten om studeren met geneugten te vermengen. Lunchcafé Nieuwland, in het leven geroepen door twee schoonzusjes, serveert je verfijnde koffie van Bocca, hartige broodjes en ...taartjes. Niet wachten, gewoon doen!

Lunchcafé Nieuwland vind je aan Nieuwlandstraat 66.

6. De openbare bibliotheek van Tilburg Centrum

Ben je op zoek naar een iets formeler setting om je ding te kunnen doen? De openbare bibliotheek in het centrum van Tilburg. Je hebt al een kop koffie voor een bescheiden 1,80 en de wifi is erg snel. Mocht je even een break willen van je studeren is afleiding nooit ver weg, met een ongekende catalogus aan boeken, magazines en dagbladen voor de afwisseling.

De bibliotheek verhuist overigens op termijn naar de Spoorzone.

De openbare bibliotheek van Tilburg vind je echter vooralsnog gewoon aan Koningsplein 10.

Nog meer uit je studieuren halen?

Studeer je al regelmatig en wil je het optimale uit de tijd halen die je besteed aan je boeken of slides? Of heb je je voorgenomen om er vanaf nu eens vol tegenaan te gaan? Deze praktische en eenvoudig te hanteren tips zijn onmisbaar voor elke student. Je hebt één studententijd. Doe er iets moois mee!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.