← Terug naar overzicht

Dit zijn de beste middelen tegen een kater

kater verhelpen

Je hebt gisteravond achterlijk veel gezopen en wordt misselijk wakker in bed. Het allerliefst haal je een Big Mac menu of een andere vette hap. Maar wist je dat dit helemaal niet helpt tegen de kater? Je lever heeft het namelijk al druk genoeg met het afbreken van de alcohol. Als je lever ook nog die vette hap moet afbreken, draait hij helemaal overuren. Wat de kater wel verzacht, lees je hieronder!

Tip: wil je dit soort tips voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

1. Magnesium

Na een avond goed uitgaan helpt water niet alleen tegen nadorst, maar het zit ook vol mineralen zoals magnesium. Magnesium staat ook wel bekend om het ontspannen van de spieren. Door water te drinken of magnesiumtabletten te slikken, voorkom je de hoofdpijn na een avond flink zuipen. De hoofdpijn bij een kater wordt namelijk mede veroorzaakt door kleine spiertrekkingen.

2. Natuurlijke suikers

Natuurlijke suikers helpen om de alcohol af te breken en geven de lage suikerspiegel een boost. Natuurlijke suikers vind je bijvoorbeeld in honing en maple syrup. Dit is heerlijk als anti-katerontbijt op wat american pancakes met fruit!

3. Zout eten

Door de alcohol heb je veel mineralen verloren, waardoor je lichaam tijdens een kater naar zout eten verlangt. Het beste is om licht verteerbaar zout eten te nuttigen, omdat je maag het al zwaar genoeg heeft. Denk bijvoorbeeld aan soep en vleeswaren als rookvlees.

4. Visolie

Visolie helpt de maag om de alcohol af te breken en zit bijvoorbeeld in zalm. Een goed belegde boterham met zalm of zalm bij het avondeten is daarom een prima keus! Ben je geen fan van vis of krijg je het met een kater echt niet weg? Dan kun je ook gewoon capsules met visolie halen bij de drogisterij!

Heb je zo’n dikke kater dat dit allemaal te moeilijk is? Dan is het misschien verstandig om gewoon wat minder te drinken! 

Meer studentennieuws

studeren in de tuin
Kerstdiner
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden