U bent hier

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Tilburg? Waar kan je je laten testen op een SOA? Maar ook of je recht hebt op zorgtoeslag en hoe je het aanvraagt. Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Tilburg?

GGD Tilburg

In Tilburg is een vestiging van GGD Hart voor Brabant gevestigd. Als student kun je hier bijvoorbeeld terecht voor reizigersvaccinaties, informatie over seksualiteit en soa-testen.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Daarom moet je een zorgverzekering kiezen die goed bij jou past. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Eerste hulp in Tilburg

Met spoed zorg nodig in Tilburg? Bekijk het overzicht met Eerste Hulp, huisartsenpost spoedapotheek in Tilburg!

Soa testen Tilburg

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Tilburg nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?

Tandarts in Tilburg

Als je in Tilburg gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Zeker als je een keer een noodgeval hebt en er direct mondzorg nodig is. Hoe vind je een tandarts in Tilburg?

Huisarts in Tilburg

Als je in Tilburg gaat studeren en wonen, is het verstandig om een huisarts in Tilburg te hebben. Hoe vind je een goede huisarts in Tilburg?