Skip to main content
Vanessa
Vanessa

Heyhoi! Ik ben Vanessa Spaanderman en ik studeer journalistiek in het oh-zo-mooie Tilburg, waar ik tevens op kamers woon. Schrijven vind ik erg leuk en wil mezelf ontwikkelen tot een volwaardige journalist. Alles interesseert mij eigenlijk en hoop jou als lezer te boeien met de stukken die ik schrijf. Sinds ik als Zeeuw zijnde in het gezellige Brabant ben gaan wonen, heb ik de smaak van het studentenleven goed te pakken.

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Vanessa

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Vanessa


 • De lekkerste tapas hapjes!
  Het is weer Wereld Tapasdag en dat betekent een goed excuus voor een lekker plankje vanavond! Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor lekkere tapas hapjes voor op de bank vanavond? Lees dan snel verder!


 • Zo kom jij de meivakantie door in Tilburg!
  Zit je even met je handen in het haar en weet je niet wat je moet doen in Tilburg tijdens de meivakantie? Dan is deze blog je helpende hand!


 • Wil je een huisdier kopen? Let hier dan op

  In deze gekke tijd kun je je af en toe best wel alleen voelen. Een huisdier kan hierbij helpen, maar waar let je op als je er één koopt? Dat lees je in deze blog! • De beste oliebollen van Tilburg
  Waar scoor je de lekkerste oliebollen in Tilburg? In deze blog zet ik dat even op een rijtje voor je.


 • Winterwonderland in Tilburg

  Winterwonderland in het zuidelijke Tilburg? Klinkt haast onmogelijk maar toch kan ze haar stad omtoveren tot een echte kerststad! • Deze leuke barretjes in Tilburg moet je eens bezoeken!

  We kennen het allemaal denk ik wel: je wilt met je vrienden gaan afspreken om ergens wat te gaan drinken maar waar? Na lang gedoe komen jullie toch weer uit op de plek waar jullie altijd zitten. Maar met deze blog komt daar nu verandering in! In deze blog neem ik je mee naar de allerleukste barretjes in Tilburg om zo nieuw leven in je terrasmomentjes te blazen. • Hier eet je de lekkerste kroketten in Tilburg!

  Die goede oude bruine rakker is vandaag weer jarig, het is vandaag namelijk nationale Krokettendag! Elke 9 oktober wordt deze oer-Hollandse snack in het zonnetje gezet. Daarom speciaal in het teken van de kroket: de beste kroketten van Tilburg op een rijtje. • Hoe vind ik mijn ideale droomstage?

  Je hebt een leuke studie en vervolgens komt de stap om een stage te gaan lopen die bij jouw studie past. Zelf studeer ik journalistiek en heb ik stage mogen lopen bij RTL Boulevard. Maar hoe kom je daar binnen en hoe weet je dat zo’n intense stage bij jou past? In deze blog geef ik je een aantal tips om er achter te komen wat het best bij jou past. • CBR examenroutes in Tilburg

  Als je gaat afrijden, wil je precies weten wat je kan verwachten. Ik geef je mogelijke examenroutes in Tilburg die vanuit Berkel-Enschot beginnen! • DOEN: ga lekker thuis sporten!

  De sportscholen zijn weer open maar ik kan me voorstellen dat het misschien nog wat eng is om weer tekeer te gaan in de sportschool. Maar als je toch wat wilt bewegen, heb je hier de ideale tips om thuis te kunnen sporten. • Daten in coronatijd!

  Na lange tijd in quarantaine gezeten te hebben, mogen we langzaam weer naar buiten. We mogen weer op terrassen zitten en kunnen in juli weer gaan sporten. Van al dat binnen zitten kom je niet je potentiele nieuwe partner tegen. Maar hoe date je eigenlijk in zo’n rare tijd? In deze blog geef ik tips om eventueel weer voorzichtig te beginnen met daten. • Zomer in Tilburg vier je zo!

  Dan heb je eindelijk al je tentamens en assessments afgerond, gooit corona roet in het eten. Je vakantie naar Lloret de Mar is gecanceld en daarom zit er niks anders op dan thuis blijven. Maar wat voor leuke dingen kun je doen. Het is immers vakantie en dat moet gevierd worden. In deze blog neem ik je mee naar de leukste plekken in Tilburg. • Hoe vind je de ideale stageplaats?

  Tijdens je studie ga je waarschijnlijk een stage lopen die aansluit op je opleiding. Daar leer je om je kennis te gebruiken in de praktijk. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je een stageplek zoekt? • Zomervakantie 2020: staycation in Tilburg!

  Het is een rare tijd maar we moeten er het beste van maken. De zomervakantie staat al om de deur te wachten. Maar hoe ga je in deze periode toch een vakantie gevoel creëren? Het is belangrijk dat je de 1,5 meter afstand blijft houden. In deze blog neem ik je mee naar de mooiste plekjes in Tilburg. • Op jezelf wonen, hoe is dat nou echt?

  We hebben allemaal een bepaald beeld in ons hoofd wanneer het aankomt op het onderwerp: op jezelf wonen. Nu ik zelf precies een jaar op mezelf woon, leek het mij leuk om mijn verhalen met jullie te delen en uiteraard wat tips te geven. Met deze blog kun je een afweging maken als je nog twijfelt of je op jezelf zou moeten wonen of niet. • Recap van de Elite Models castingdag in Tilburg

  Een castingdag, hoe werkt dat en wat gebeurt er allemaal op zo'n dag? Ik mocht de castingdag van Elite Model Look 2019 beleven. Dit was de tweede editie van deze castingdag. Alles vond plaats op het Pieter Vredeplein op zaterdag 14 september. In deze blog ga ik een recap geven van die dag! • Eerste hulp bij het kiezen van je thuisbezorgde avondeten

  Na een drukke werk- of schooldag plof je op de bank. Je kijkt naar de tijd, het is tijd om avond te eten. Alle energie is uit je lichaam, dat wordt maar bestellen. Wat eet ik vanavond? Die vraag is verleden tijd, want met deze tips hoef je nooit meer te twijfelen over wat je moet bestellen • De leukste plekken om in Tilburg je kerstcadeautjes te scoren!

  Ben jij nog op zoek naar een last minute cadeau? Geen paniek! In deze blog neem ik je mee naar plekken waar je snel nog iets kunt kopen voor de feestdagen! • Wees sterker dan je psychische overmacht

  Veel jongeren kampen met psychische problemen. Wees dus niet bang dat je de enige bent die problemen ervaart. • Absoluut doen: thuis terrassen met borrelplank!

  De ideale thuisborrel, waar bestaat die eigenlijk uit en wat heb je er allemaal voor nodig? In deze blog geef ik je ideale tips voor een heerlijk thuis-terras-momentje bij, zoals je al leest, jou thuis! • Goedkoop en voorbereid op reis

  Goedkoop een vakantie boeken! Wie wil dat nou niet? In deze blog geef ik wat tips hoe je een goedkope vakantie kunt boeken en een aantal voorbereidingstips.