Skip to main content
Vanessa
Vanessa

Heyhoi! Ik ben Vanessa Spaanderman en ik studeer journalistiek in het oh-zo-mooie Tilburg, waar ik tevens op kamers woon. Schrijven vind ik erg leuk en wil mezelf ontwikkelen tot een volwaardige journalist. Alles interesseert mij eigenlijk en hoop jou als lezer te boeien met de stukken die ik schrijf. Sinds ik als Zeeuw zijnde in het gezellige Brabant ben gaan wonen, heb ik de smaak van het studentenleven goed te pakken.

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Vanessa

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Vanessa


 • De lekkerste tapas hapjes!
  Het is weer Wereld Tapasdag en dat betekent een goed excuus voor een lekker plankje vanavond! Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor lekkere tapas hapjes voor op de bank vanavond? Lees dan snel verder!


 • Zo kom jij de meivakantie door in Tilburg!
  Zit je even met je handen in het haar en weet je niet wat je moet doen in Tilburg tijdens de meivakantie? Dan is deze blog je helpende hand!


 • Wil je een huisdier kopen? Let hier dan op

  In deze gekke tijd kun je je af en toe best wel alleen voelen. Een huisdier kan hierbij helpen, maar waar let je op als je er één koopt? Dat lees je in deze blog! • Winterwonderland in Tilburg

  Winterwonderland in het zuidelijke Tilburg? Klinkt haast onmogelijk maar toch kan ze haar stad omtoveren tot een echte kerststad! • De beste oliebollen van Tilburg

  Waar scoor je de lekkerste oliebollen in Tilburg? In deze blog zet ik dat even op een rijtje voor je. • Deze leuke barretjes in Tilburg moet je eens bezoeken!

  We kennen het allemaal denk ik wel: je wilt met je vrienden gaan afspreken om ergens wat te gaan drinken maar waar? Na lang gedoe komen jullie toch weer uit op de plek waar jullie altijd zitten. Maar met deze blog komt daar nu verandering in! In deze blog neem ik je mee naar de allerleukste barretjes in Tilburg om zo nieuw leven in je terrasmomentjes te blazen. • Hier eet je de lekkerste kroketten in Tilburg!

  Die goede oude bruine rakker is vandaag weer jarig, het is vandaag namelijk nationale Krokettendag! Elke 9 oktober wordt deze oer-Hollandse snack in het zonnetje gezet. Daarom speciaal in het teken van de kroket: de beste kroketten van Tilburg op een rijtje. • Hoe vind ik mijn ideale droomstage?

  Je hebt een leuke studie en vervolgens komt de stap om een stage te gaan lopen die bij jouw studie past. Zelf studeer ik journalistiek en heb ik stage mogen lopen bij RTL Boulevard. Maar hoe kom je daar binnen en hoe weet je dat zo’n intense stage bij jou past? In deze blog geef ik je een aantal tips om er achter te komen wat het best bij jou past. • CBR examenroutes in Tilburg

  Als je gaat afrijden, wil je precies weten wat je kan verwachten. Ik geef je mogelijke examenroutes in Tilburg die vanuit Berkel-Enschot beginnen! • DOEN: ga lekker thuis sporten!

  De sportscholen zijn weer open maar ik kan me voorstellen dat het misschien nog wat eng is om weer tekeer te gaan in de sportschool. Maar als je toch wat wilt bewegen, heb je hier de ideale tips om thuis te kunnen sporten. • Daten in coronatijd!

  Na lange tijd in quarantaine gezeten te hebben, mogen we langzaam weer naar buiten. We mogen weer op terrassen zitten en kunnen in juli weer gaan sporten. Van al dat binnen zitten kom je niet je potentiele nieuwe partner tegen. Maar hoe date je eigenlijk in zo’n rare tijd? In deze blog geef ik tips om eventueel weer voorzichtig te beginnen met daten. • Zomer in Tilburg vier je zo!

  Dan heb je eindelijk al je tentamens en assessments afgerond, gooit corona roet in het eten. Je vakantie naar Lloret de Mar is gecanceld en daarom zit er niks anders op dan thuis blijven. Maar wat voor leuke dingen kun je doen. Het is immers vakantie en dat moet gevierd worden. In deze blog neem ik je mee naar de leukste plekken in Tilburg. • Hoe vind je de ideale stageplaats?

  Tijdens je studie ga je waarschijnlijk een stage lopen die aansluit op je opleiding. Daar leer je om je kennis te gebruiken in de praktijk. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je een stageplek zoekt? • Sporten in Tilburg, waar kan dat?

  Stel je wilt naar de sportschool in Tilburg maar waar moet je dan in hemelsnaam beginnen met zoeken. Tilburg is een grote stad dus de keuze is ruim. In deze blog ga ik je laten zien wat het aanbod is en in welke regio van Tilburg, zodat jij de beste sportschool voor jou kunt uitzoeken! • Tips voor de ideale kamer in Tilburg!

  Je bent natuurlijk niet de enige student die op zoek gaat naar een kamer in het prachtige Tilburg. In deze blog neem ik je mee naar plekken waar je gemakkelijk een kamer kunt vinden. • SOS! Ik ben een eerstejaarsstudent

  Weet je nog toen je als brugger het middelbaar binnenstapte? Je bent nu ouder en weet je wat je wel en niet kunt maken. Maar ik kan begrijpen dat je misschien toch wat angst hebt voor de eerste dag. Neem een diepe adem en ga er voor. In deze blog geef ik je een aantal tips om zo goed voorbereid mogelijk je eerste schooldag tegemoet te gaan. • Vanessa's favoriete plekjes in Tilburg!

  Inmiddels woon ik een jaar in het mooie Tilburg. In deze blog neem ik je mee naar mijn favoriete plekjes in Tilburg. Als ik jou was zou ik zeker een kijkje wagen op de plekken waar ik ook graag kom. • Waarom je per direct op kamers moet

  Wanneer je bijvoorbeeld uit Zeeland komt, zoals ik, zijn de meeste studies best ver van huis. Dus kom je al snel met de vraag te zitten, zal ik op kamers gaan? Ik snap dat je enorm veel twijfels hebt, want geloof me, ik heb het ook allemaal beleefd. Daarom ga ik, als officiële studente, jou juist nu overtuigen waarom je op kamers moet. • Tover je studentenkamer om in een kerstkamer!

  Een studentenkamer is over het algemeen geen grote plek waar je veel kwijt kunt. Maar wat als je toch een klein kerstwalhalla wilt creëren? Waar moet je dan zijn en wat heb je precies nodig? • Citytour in het gezellige Tilburg

  Als je aan een stedentrip denkt, dan ga je al gelijk uit van het buitenland. Wist je dat er enorm veel leuke steden in Nederland zijn die datzelfde gevoel kunnen geven? Hierin belicht ik Tilburg, een enorm toffe stad! • Zomervakantie 2020: staycation in Tilburg!

  Het is een rare tijd maar we moeten er het beste van maken. De zomervakantie staat al om de deur te wachten. Maar hoe ga je in deze periode toch een vakantie gevoel creëren? Het is belangrijk dat je de 1,5 meter afstand blijft houden. In deze blog neem ik je mee naar de mooiste plekjes in Tilburg.