Skip to main content
Vanessa
Vanessa

Heyhoi! Ik ben Vanessa Spaanderman en ik studeer journalistiek in het oh-zo-mooie Tilburg, waar ik tevens op kamers woon. Schrijven vind ik erg leuk en wil mezelf ontwikkelen tot een volwaardige journalist. Alles interesseert mij eigenlijk en hoop jou als lezer te boeien met de stukken die ik schrijf. Sinds ik als Zeeuw zijnde in het gezellige Brabant ben gaan wonen, heb ik de smaak van het studentenleven goed te pakken.

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Vanessa

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Vanessa


 • De lekkerste tapas hapjes!
  Het is weer Wereld Tapasdag en dat betekent een goed excuus voor een lekker plankje vanavond! Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor lekkere tapas hapjes voor op de bank vanavond? Lees dan snel verder!


 • Zo kom jij de meivakantie door in Tilburg!
  Zit je even met je handen in het haar en weet je niet wat je moet doen in Tilburg tijdens de meivakantie? Dan is deze blog je helpende hand!


 • Wil je een huisdier kopen? Let hier dan op

  In deze gekke tijd kun je je af en toe best wel alleen voelen. Een huisdier kan hierbij helpen, maar waar let je op als je er één koopt? Dat lees je in deze blog! • Winterwonderland in Tilburg

  Winterwonderland in het zuidelijke Tilburg? Klinkt haast onmogelijk maar toch kan ze haar stad omtoveren tot een echte kerststad! • De beste oliebollen van Tilburg
  Waar scoor je de lekkerste oliebollen in Tilburg? In deze blog zet ik dat even op een rijtje voor je.


 • Deze leuke barretjes in Tilburg moet je eens bezoeken!

  We kennen het allemaal denk ik wel: je wilt met je vrienden gaan afspreken om ergens wat te gaan drinken maar waar? Na lang gedoe komen jullie toch weer uit op de plek waar jullie altijd zitten. Maar met deze blog komt daar nu verandering in! In deze blog neem ik je mee naar de allerleukste barretjes in Tilburg om zo nieuw leven in je terrasmomentjes te blazen. • Hier eet je de lekkerste kroketten in Tilburg!

  Die goede oude bruine rakker is vandaag weer jarig, het is vandaag namelijk nationale Krokettendag! Elke 9 oktober wordt deze oer-Hollandse snack in het zonnetje gezet. Daarom speciaal in het teken van de kroket: de beste kroketten van Tilburg op een rijtje. • Hoe vind ik mijn ideale droomstage?

  Je hebt een leuke studie en vervolgens komt de stap om een stage te gaan lopen die bij jouw studie past. Zelf studeer ik journalistiek en heb ik stage mogen lopen bij RTL Boulevard. Maar hoe kom je daar binnen en hoe weet je dat zo’n intense stage bij jou past? In deze blog geef ik je een aantal tips om er achter te komen wat het best bij jou past. • CBR examenroutes in Tilburg

  Als je gaat afrijden, wil je precies weten wat je kan verwachten. Ik geef je mogelijke examenroutes in Tilburg die vanuit Berkel-Enschot beginnen! • Daten in coronatijd!

  Na lange tijd in quarantaine gezeten te hebben, mogen we langzaam weer naar buiten. We mogen weer op terrassen zitten en kunnen in juli weer gaan sporten. Van al dat binnen zitten kom je niet je potentiele nieuwe partner tegen. Maar hoe date je eigenlijk in zo’n rare tijd? In deze blog geef ik tips om eventueel weer voorzichtig te beginnen met daten. • DOEN: ga lekker thuis sporten!

  De sportscholen zijn weer open maar ik kan me voorstellen dat het misschien nog wat eng is om weer tekeer te gaan in de sportschool. Maar als je toch wat wilt bewegen, heb je hier de ideale tips om thuis te kunnen sporten. • Zomer in Tilburg vier je zo!

  Dan heb je eindelijk al je tentamens en assessments afgerond, gooit corona roet in het eten. Je vakantie naar Lloret de Mar is gecanceld en daarom zit er niks anders op dan thuis blijven. Maar wat voor leuke dingen kun je doen. Het is immers vakantie en dat moet gevierd worden. In deze blog neem ik je mee naar de leukste plekken in Tilburg. • Hoe vind je de ideale stageplaats?

  Tijdens je studie ga je waarschijnlijk een stage lopen die aansluit op je opleiding. Daar leer je om je kennis te gebruiken in de praktijk. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je een stageplek zoekt? • Moederdag 2020: dingen om te doen in Tilburg

  Dit jaar valt Moederdag op zondag 10 mei. Dé ideale dag om je moeder in het zonnetje te zetten en haar te bedanken voor wat ze allemaal voor je doet. • Dit moet je doen aankomende zomer in Tilburg

  De leukste zomerse plekken in Tilburg met tips om je zomer compleet te maken. • Je eerste auto kopen: waar let je op?

  Yes! Eindelijk heb je je rijbewijs in the pocket. Nu wil je natuurlijk veel rijden en het liefst in een eigen auto! Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een auto gaat kopen? In deze blog vertel ik je alles. • Survival gids voor aankomende studenten

  De zomervakantie zit er bijna op en dat betekent dat school weer gaat beginnen. Jij hebt de keuze genomen om op kamers te gaan in de mooiste stad van Nederland: Tilburg! Maar op kamers gaan vergt veel tijd en brengt toch wat onzekerheid. In deze blog geef ik je een rondleiding in het studentenleven. • Lekker met de meiden ontspannen in Tilburg

  De scholen en studies zijn alweer ruim een maand bezig en dat doet veel met je als student. Ga een heerlijk wellnessdagje houden voor jezelf of met vrienden. Dit natuurlijk in het mooie Tilburg. Maar waar moet je dan écht langs? Lees het in deze blog! • Waarom je deze vintage winkels echt moet bezoeken

  Als je nog nooit van het fenomeen vintage winkels hebt gehoord, zul je vast denken dat het weer een of andere hype is. Vintage is niets minder dan tweedehands kleding dat weer in de mode is. Wat ook nog een voordeel is van shoppen in een vintagestore is dat je een uniek item kunt kopen. De kans is heel klein dat jouw vriend of vriendin dan precies hetzelfde kan vinden! • Sporten in Tilburg, waar kan dat?

  Stel je wilt naar de sportschool in Tilburg maar waar moet je dan in hemelsnaam beginnen met zoeken. Tilburg is een grote stad dus de keuze is ruim. In deze blog ga ik je laten zien wat het aanbod is en in welke regio van Tilburg, zodat jij de beste sportschool voor jou kunt uitzoeken! • Tips voor de ideale kamer in Tilburg!

  Je bent natuurlijk niet de enige student die op zoek gaat naar een kamer in het prachtige Tilburg. In deze blog neem ik je mee naar plekken waar je gemakkelijk een kamer kunt vinden.